Διπλή η πρόκληση για τον κ. Μαρλαφέκα στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας αναμένεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας. Η παράταξή του κέρδισε 12 έδρες έναντι 7 του Αιγιώτικου συνδυασμού, 6 του κ. Φωτόπουλου, 3 του κ. Ρώρου και 3 του κ. Μετζελόπουλου. Ο κ. Μαρλαφέκας είναι συνιδιοκτήτης της πασίγνωστης οικογενειακής βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ, μιας από τις πλέον σύγχρονες ελληνικές εταιρείες του είδους, πραγματική "σημαία" για την πόλη των Πατρών. Νέος, με εξαιρετική αντίληψη για τα πράγματα ο κ. Μαρλαφέκας φαίνεται έτοιμος να συνεργαστεί με όλους, έχοντας στο νου του μια "οικουμενική" διοίκηση στο Επιμελητήριο.

Η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου πάντως, έχει δύο σοβαρές προκλήσεις:
Η πρώτη είναι η αποσαφήνιση του τι "πουλά" η Πάτρα. Ένα επιχειρηματικό σχέδιο δηλαδή που θα προωθεί τα Αχαϊκά προιόντα, θα προσελκύει εξειδικευμένο τουρισμό (συνεδριακό λόγω των Πανεπιστημίων, θρησκευτικό λόγω του Αγ. Ανδρέα κ.λπ.), θα αξιοποιεί κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα για την περιοχή.

Η δεύτερη, μια μάχη του φορέα να αποφορτιστεί η αγορά από τα μέτρα ασφυξίας που επιμένει να διατηρεί ή να παίρνει η κεντρική εξουσία εις βάρος της ανάπτυξης και των επιχειρήσεων.
Οι αρχηγοί των παρατάξεων αυτές τις μέρες είναι σε επαφές για να ξεκαθαριστούν οι μεταξύ τους μορφές συνεργασίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης