Απεγκλωβίστηκε το τρένο με τους 90 επιβάτες που είχε κολλήσει στα Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης

Νεότερη Ενημέρωση

Ο Οδοντωτός ξεκίνησε και πάλι το δρομολόγιο του προς το Διακοπτό μετά τον εγκλωβισμό και την  ακινητοποίησή του μεταξύ δύο κατολισθήσεων στη θέση Νιάματα.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική οχήματα της οποίας μαζί με κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ έσπευδαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες οι οποίοι ήταν όλοι καλά και ασφαλείς!

Ενώ πούλμαν του ΟΣΕ άρχισαν να κινούνται προς την περιοχή για να τους μεταφέρουν στο ΔΙακοπτό.

Τελικά όμως δεν χρειάστηκε τίποτα από τα παραπάνω αφού συνεργεία καθάρισαν το σημείο της κατολίσθησης και το δρομολόγιο του Οδοντωτού ξεκίνησε μόλις πριν από 5 λεπτά, προς Διακοπτό, μαζί με τους επιβάτες.

Αρχική Ενημέρωση

Συναγερμός έχει σημάνει στα Καλαβρύτα μετά από κατολίσθηση φερτών υλικών λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εγκλωβιστεί 90 επιβαίνοντες στον Οδοντωτό. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, στο σημείο είναι σε εξέλιξη επιχείρηση από την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό περίπου 90 ατόμων.

Δήλωση Φωκίωνα Ζαΐμη

Άμεση ήταν ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη μετά την ακινητοποίηση συρμού του Οδοντωτού στη

θέση Νιάματα της γραμμής Διακοπτό - Καλαβρυτα με περίπου 90 επιβάτες. Ο κ. Ζαΐμης επικοινώνησε άμεσα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη για να συντονιστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Στο σημείο σπεύδουν λεωφορεία από τον ΟΣΕ για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.