Ο Θόδωρος Μπαρής συνεχίζει τις περιοδείες του (ΦΩΤΟ)

«Η αγάπη και η αποδοχή των συνδημοτών μας είναι συγκινητική. Σε κάθε γωνιά του Δήμου Ερυμάνθου εισπράττουμε την ισχυρή θέληση των πολιτών να συνεχίσουμε μαζί… Οι άνθρωποι του τόπου μας είναι η δύναμή μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής στο τέλος της περιοδείας του σε Ρουπακιά, Αγία Βαρβάρα, Γάλαρο και Κάλφα της Δ.Ε. Τριταίας.

Πλήθος πολιτών είχε συγκεντρωθεί και στα τέσσερα χωριά επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή στον Δήμαρχο και στους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης «Συνεργασία για τον Ερύμανθο».

Αρχικά ο κ. Μπαρής βρέθηκε στη Ρουπακιά. Εκεί ενημέρωσε τους κατοίκους για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, όπως η συντήρηση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, η βελτίωση της ύδρευσης με έργα μικρής κλίμακας, η δημιουργία νέας παιδικής χαράς, η ενίσχυση της καθαριότητας και με την αντικατάσταση των κάδων απορριμμάτων, αλλά και η βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού. Αναφερόμενος στα έργα που είναι σε εξέλιξη εστίασε στο μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης με αντικατάσταση του αγωγού, στα έργα «θωράκισης» από πλημμυρικά φαινόμενα, όπως αυτό στη θέση «Ρένια» με κατασκευή σωληνωτού, ενώ υπενθύμισε πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια προχωρά η βελτίωση του δρόμου Χαραυγή-Ρουπακιά.

Επόμενος σταθμός ήταν η Αγία Βαρβάρα και ο οικισμός Γάλαρο. Απευθυνόμενος στους δημότες, ο κ. Μπαρής υπενθύμισε πως στη διάρκεια της θητείας του ολοκληρώθηκαν έργα συντήρησης της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ύδρευσης, μικρά τεχνικά έργα οδοποιίας, όπως στη θέση «Χελώνα» και αντιπλημμυρικής προστασίας, νέα παιδική χαρά, καινούργιοι κάδοι και λαμπτήρες Led, ενώ σε εξέλιξη είναι η βελτίωση του δρόμου από τη θέση "Μπαλκαμαίικα" προς Γάλαρο που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων, η ανάπλαση τόσο της Αγίας Βαρβάρας με διαμόρφωση των δημοτικών οδών και της πλατείας, όσο και του Γάλαρου με κατασκευή νέας πλατείας που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, καθώς και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, όπως στη θέση «Πλατεία» με την τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων, φρεατίων και καναλιού απορροής. Ακόμη, υπενθύμισε πως έχει δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει σύντομα μεγάλο έργο για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εγκατάσταση δεξαμενών στο Γάλαρο και στη θέση «Παναγιά» της Αγ. Βαρβάρας.

Η περιοδεία του Σαββάτου ολοκληρώθηκε στο Κάλφα. Ο κ. Μπαρής αφού αναφέρθηκε στα έργα που ολοκληρώθηκαν βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, (συντήρηση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, μικρά έργα ύδρευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, παιδική χαρά, νέοι κάδοι, ηλεκτροφωτισμός, κ.α.), ανέφερε πως έχει υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5, ενώ υπενθύμισε πως είναι σε εξέλιξη η βελτίωση και συντήρηση της οδοποιίας με σημαντικά έργα, όπως στη θέση «Πλατεία» του οικισμού Κάλφα τοποθέτηση σωληνωτών οχετών και κατασκευή φρεατίων, όπως και στη θέση «Πανταζέϊκα» κατασκευάζεται τοίχος προστασίας του δρόμου. Ακόμη, υπενθύμισε πως το Κάλφα είναι μεταξύ των χωριών που έχουν
συμπεριληφθεί στο μεγάλο έργο βελτίωσης- αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης από το ΕΣΠΑ που έχει ήδη δημοπρατηθεί και το οποίο περιλαμβάνει εκτός των άλλων καιτην κατασκευή νέας δεξαμενής στη θέση «Μασουραίϊκα». Επίσης, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Τριταίας Δήμου Ερυμάνθου» από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως και η ασφαλτόστρωση του δρόμου από «Κάλφα» προς «Πόρτες» Κ. Κάλφα, συνολικού μήκους 1.110 μ. με τα απαραίτητα τεχνικά (σωληνωτά και φρεάτια) για την απορροή ομβρίων και την αναγκαία σήμανση.