ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΙΑΚΟΣ: «Αλλάζουμε σελίδα στη Δυτική Αχαΐα!»

Ο Φίλιππος Λιάκος, πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος όλων των παρατάξεων στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, είναι επικεφαλής της Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής για τη Δυτική Αχαία», που οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν με ασφάλεια στον Β΄ Γύρο των επικείμενων Δημοτικών εκλογών και από εκεί στην απόλυτη επικράτηση με όποιον αντίπαλο, εκ των δύο άλλων συνυποψηφίων Δημάρχων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας, μίλησε στο «Μ» και παρουσίασε το όραμα και το σχέδιο της Παράταξής του, για την επόμενη μέρα του Δήμου και την αλλαγή σελίδας που προδιαγράφεται στην Δυτική Αχαΐα.

-Κύριε Λιάκο, τι σημαίνει για εσάς η Δυτική Αχαΐα;

«Είμαι υπερήφανος που είμαι γέννημα - θρέμμα αυτού του ευλογημένου τόπου, που ζω εδώ με την οικογένεια μου, όπου δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και μοιράζομαι με τον υπερήφανο λαό της Δυτικής Αχαίας, τις αγωνίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ως άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας, αυτοδημιούργητος μέσα από το ελεύθερο επάγγελμα του αγρότη - παραγωγού και επιχειρηματία, έμαθα όταν πέφτω να σηκώνομαι, να πεισμώνω, να παλεύω και να μην σκύβω το κεφάλι, να στηρίζομαι στις δυνάμεις μου και να βγαίνω νικητής.

Ζούμε και εργαζόμαστε σε έναν τόπο ευλογημένο, προικισμένο και μοναδικό! Η Δυτική Αχαΐα, είναι η ιερή γη των προγόνων μας, η γη των παιδιών μας, η γη που αγκαλιάζει το μέλλον μας! Όλα αυτά, σε αντίθεση με τους άλλους δύο υποψήφιους Δημάρχους, που αν και ζητούν την ψήφο των συμπολιτών μας, δεν ζουν μόνιμα στην Δυτική Αχαΐα και μάλιστα ο ένας από τους δύο, διατηρεί τα εκλογικά του δικαιώματα στην Πάτρα!»

-Τι θέλετε να αλλάξετε στη Δυτική Αχαΐα, ως ο επόμενος Δήμαρχος;

«Με τον προηγούμενο άξιο Δήμαρχο Χρήστο Νικολάου, έγιναν πολλά θετικά βήματα και πολλά έργα προόδου και ανάπτυξης. Εμείς πάμε ένα βήμα πιο πέρα! Έφθασε ο καιρός να δούμε αυτόν τον τόπο να γυρίζει επιτέλους σελίδα, να ξεφεύγει από τη στασιμότητα των τεσσάρων τελευταίων χρόνων και να κάνει βήματα προόδου και ανάπτυξης!

Στο επίκεντρό μας, έχουμε τον δημότη!

Στο στόχαστρό μας έχουμε τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη!

Στον σχεδιασμό μας, έχουμε εκείνα τα αναπτυξιακά έργα υποδομών που θα ανεβάσουν κατακόρυφα το επίπεδο διαβίωσης του λαού της Δυτικής Αχαΐας, θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, θα τονώσουν την εξωστρέφεια και θα αλλάξουν ταχύτητα στον τόπο μας!

Το πρόγραμμά της Παράταξής μας «Δύναμη Προοπτικής για τη Δυτική Αχαΐα» είναι κατατεθειμένο, είναι κοστολογημένο, είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Με ξεκάθαρους όρους, χωρίς μισόλογα και ψεύτικες υποσχέσεις!

Εμείς, δεν υποσχόμαστε ψεύτικους χιλιάδες διορισμούς, όπως κάποιοι άλλοι… Εμείς, δεν κάνουμε υπόγειες συναλλαγές και δεν εξαγοράζουμε πολιτικές συνειδήσεις, ούτε υποψηφίους…

Πλέον, ο κόσμος έχει αποφασίσει να αφήσει πίσω του, όλους εκείνους που έχουν καθηλώσει στην υποβάθμιση την Δυτική Αχαΐα και να στείλει σπίτι τους τους …μουσαφιραίους, που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως …σωτήρες, για έναν τόπο που όμως, δεν κατοικούν και δεν αγαπούν!

Εκείνους, που είτε ως Δήμαρχοι, είτε ως Αντιπεριφερειάρχες, έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν! Που δεν νοιάστηκαν και δεν βοήθησαν τη Δυτική Αχαΐα, αλλά την βλέπουν απλά και μόνο ως πολιτικό θήραμα και επαγγελματική αποκατάσταση!»

  • Δεν επιδιώξατε κομματικές στηρίξεις, για ποιο λόγο;

«Δημιουργήσαμε μια Παράταξη, χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς, δίχως διαχωριστικές γραμμές και πολιτικές εμπάθειες, με ανθρώπους που τους διακρίνει η γνώση των προβλημάτων, η αγάπη για τη προσφορά στον τόπο μας, η διάθεση για δουλειά.

Οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας, οι συγκροτημένες θέσεις και σχεδιασμένες κινήσεις μας, θα αναδημιουργήσουν τον τόπο μας, θα αναζωογονήσουν τα χωριά μας, θα ανακινήσουν τον πρωτογενή τομέα και θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ζωή του τόπου μας!

Στρέφουμε ανεπιφύλακτα το βλέμμα μας,στην νεολαία και το αύριο!

Ενώνουμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας, σε ένα κοινό στόχο και πόθο!

Για να κάνουμε τη Δυτική Αχαΐα, πρώτη και καλύτερη !

Το αξίζουμε! Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές»

  • Ποιες είναι οι βασικοί παράμετροι του προγράμματός σας;

«Ερχόμαστε για να φέρουμε απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου, με Δημόσιο Οικονομικό Απολογισμό, με αποκεντρωμένη Διοίκηση του Δήμου, με ενισχυμένες αρμοδιότητες στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

  • Με αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, με καθιέρωση ημέρας ακρόασης των δημοτών από τον δήμαρχο για την επίλυση ιδιαίτερων προβλημάτων, με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή εξ αποστάσεως αιτημάτων.

  • Με την κατασκευή πλατειών και δημιουργία παιδικών χαρών σε όλα τα χωριά.

  • Με ενίσχυση του Δημοτικού μηχανισμού καθαριότητας, για έναν Δήμο πεντακάθαρο, στο κέντρο και σε κάθε χωριό όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων!»

  • Με τον καθαρισμό, συντήρηση και επισκευή όλων των δρόμων και ασφαλτόστρωση των χωματόδρομων, με επεκτάσεις του Δημοτικού φωτισμού.

  • Με στήριξη του Αγροτικού Τομέα, αξιοποίηση φράγματος Πείρου - Παραπείρου, κατασκευή γηπέδων 5 χ 5 για την νεολαία, καλαθοσφαίρισης 3 χ 3 και ειδικά διευρυμένης χωμάτινης πίστας με ειδικές κατασκευές και υποδομές για όλα τα είδη ποδηλάτου σε κατάλληλες περιοχές.

- Για την ασφαλτόστρωση και τον καθαρισμό όλων των αγροτικών δρόμων.

- Για τη σύσταση Αλιευτικού Γεωργικού και Κτηνοτροφικού Γραφείου για την Προώθηση σχετικών αιτημάτων.

- Για την υλοποίηση και κατάθεση συμμετοχών σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σε σεμινάρια κατάρτισης.

- Για την ανάπτυξη της Αγροτικής παραγωγής και οικονομίας.

- Για την υλοποίηση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων.

- Για την αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, που σήμερα μαραζώνει.

- Για την δυναμική διεκδίκηση της επέκτασης της διώρυγας Πηνειού -έργο πνοής - που είναι και το μεγάλο μας στοίχημα για να ξεδιψάσει ο Κάμπος.

- Για την στήριξη του Αγροτικού Τομέα.

- Για την αξιοποίηση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου.

- Για τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την αντιμετώπιση περιπτώσεων καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές) και ενισχύσεων στους πληγέντες συμπολίτες μας.

Το πρόγραμμά μας, είναι κοστολογημένο, είναι αναλυτικό και ρεαλισιτκό και μπορεί ο καθένας να το διαβάσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδυασμού μας.

Όλα προμηνύουν, ότι αυτό το τεράστιο ρεύμα που διαμορφώνει η συμπαράταξη των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας, μας φέρνει με σιγουριά στον Β΄ Γύρο των Δημοτικών Εκλογών και στη συνέχεια μας δίνει τη μεγάλη Νίκη!

Μια νίκη που θα είναι ολόκληρου του λαού της Δυτικής Αχαΐας, που θα είναι νίκη προοπτικής και αναγέννησης του τόπου μας!»