Επεισόδια αγροτών με την αστυνομία στην Αιγιάλεια-Βγήκαν στην Ολυμπία Οδό

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί για έκτη μέρα στο μπλόκο Σελινούντα στην Αιγιάλεια.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες πραγματοποιούσαν πεζοί πορεία στην παλιά εθική οδό Αθηνών - Πατρών με πανό και επιχείρησαν να κλείσουν την Ολυμπία Οδό, ωστόσο συνάντησαν αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να τους αποτρέψουν. Εκεί, προκλήθηκε ένταση με αλληλοσπρωξίματα, ενώ μια γυναίκα έπεσε στο οδόστρωμα, χωρίς να τραυματιστεί.

Οι αγρότες κατάφεραν να περάσουν το αστυνομικό μπλόκο, βγήκαν στη νέα εθνική οδό και προχώρησαν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό, με συνέπεια η Αστυνομία να υποχρεωθεί να διακόψει την κυκλοφορία στο ύψος των διοδίων του Ελαιώνα, στο ρεύμα προς Πάτρα.

Μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Στεφανοβίκειο, Καρδίτσα και Βοιωτία
Νέο κύμα αποκλεισμών κεντρικών αυτοκινητόδρομων της χώρας από αγρότες που διαμαρτύρονται για την πορεία του κλάδου και δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Μετά τους συμβολικούς αποκλεισμούς που έγιναν νωρίτερα το μεσημέρι σε Αλμυρό, Μάλγαρα, Αχαΐα, Θεσπρωτία και το νέο μπλόκο στην Εθνική Οδό στην Αταλάντη, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Στεφανοβίκειο, με τον αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας, στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού και στην Καρδίτσα, στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο Κάστρο Βοιωτίας. Στον Πλατύκαμπο, η αστυνομία απαγόρευσε στους αγρότες να κάψουν μπάλες από άχυρο πάνω στην Εθνική. Μάλιστα, στο αίτημα αυτό των αγροτών, ο διευθυντής Λάρισας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν το συζητάμε καν». Έτσι, τις έκαψαν στον παράδρομο της Οδού, μαζι με παλέτες και λάστιχα.