Γ. Δημαράς προς ΔΕΗ: Μην κόβετε το ρεύμα από τους κοινωνικά αδύναμους

Τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Σπύρο Μυλωνά επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς, προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα της είσπραξης ειδικού τέλους για τα ακίνητα και να του ζητήσει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο κοινωνικής ευαισθησίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για τους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά και ιδίως για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Δημαράς είπε στον κ. Μυλωνά ότι είναι απαράδεκτο το ηλεκτρικό ρεύμα να αντιμετωπίζεται πλέον ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό και πρέπει να γίνει κατανοητό και στους διευθύνοντες τη ΔΕΗ πως οι αντοχές των πολιτών και ιδιαίτερα των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και της μικρομεσαίας επιχείρησης έχουν εξαντληθεί.

Ζήτησε όχι μόνο να εξαντλείται κάθε περιθώριο από την πλευρά της ΔΕΗ προς αυτούς που οφείλουν, όχι μόνο να γίνονται διευκολύνσεις, αλλά και η ίδια η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να αξιολογεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να διατηρεί και τον κοινωνικό της χαρακτήρα.

Ο κ. Μυλωνάς ενημέρωσε τον κ. Δημαρά ότι ήδη ένα 20-25% των πολιτών στην περιφέρειά μας δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς με το ειδικό τέλος ακινήτων και του επεσήμανε ότι με βάση το νέο νόμο δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακανονισμό του οφειλόμενου ποσού όπως συνέβαινε παλιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ μικρά περιθώρια παρέμβασης από την πλευρά του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε: «Θα ενημερώσω για τη συζήτηση που είχαμε με τον κ. Μυλωνά, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς στην επόμενη συνεδρίασή θα θέσω προς συζήτηση το θέμα της είσπραξης του τέλους. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό συνάμα να γίνεται διακοπή ρεύματος σε ανήμπορους οικονομικά πολίτες, σε ηλικιωμένους, σε άνεργους, ενώ την ίδια στιγμή το ίδιο το κράτος να οφείλει στη ΔΕΗ εκατομμύρια ευρώ, κι επίσης στο κράτος να οφείλονται τεράστια και ανείσπρακτα ποσά από μεγαλοοφειλέτες.

Οι έχοντες, επί της ουσίας μένουν στο απυρόβλητο για να επωμιστούν για άλλη μια φορά όλα τα βάρη οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι. Ο Δήμος Πατρέων σε κάθε περίπτωση θα σταθεί αλληλέγγυος στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση δημότες του και θα διερευνήσει τρόπους στήριξής τους»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης