Σεμινάριο Πιάνου με την Έφη Αγραφιώτη από την Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει ένα σεμινάριο Πιάνου με θέμα "Πως μαθαίνουμε πιάνο; Η άσκηση και η σπουδή στα πλήκτρα", το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.

Στο Σεμινάριο θα διδάξει η σολίστ του πιάνου Έφη Αγραφιώτη. Το ενδιαφέρον αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές από το πρώτο εξάμηνο σπουδών μέχρι και την ανωτέρα σχολή πιάνου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κύκλους:

α. Για μαθητές μέχρι την είσοδο στην κατωτέρα σχολή.

β. Για μαθητές μέχρι την είσοδο στη μέση σχολή.

γ. Για μαθητές της μέσης και της ανωτέρας σχολής.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα διδαχθούν πολλές ασκήσεις βελτίωσης και ενδυνάμωσης και θα εξηγηθούν πολλά θέματα ανάπτυξης της τεχνικής του πιάνου.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και απλοί ακροατές.

Η Έφη Αγραφιώτη μελέτησε πολιτικές επιστήμες και μουσική στην Αθήνα, στη Μόσχα, στο Δυτικό Βερολίνο και στη Γενεύη. Από το 1976 ασχολήθηκε με την προβολή των ελληνικών συνθέσεων για πιάνο. Μεταξύ άλλων έπαιξε έργα του Δημήτρη Μητρόπουλου και πολλά από τα έργα του Νίκου Σκαλκώτα, εντός και εκτός της χώρας μας. Εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκές και αμερικάνικες πόλεις, στην Ιαπωνία και στην Τουρκία.

Δισκογράφησε τρεις δίσκους βινυλίου και τρεις δίσκους ακτίνας (cd’s) με περιεχόμενο τα έργα Ελλήνων συνθετών για πιάνο. Δίδαξε σε περισσότερα από 30 σεμινάρια στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων, δύο για Πιάνο, μια μονογραφία για τον ξεχασμένο συνθέτη Αριστοτέλη Κουντούρωφ και ένα πρόσφατο με τίτλο: “Η Μουσική δεν είναι γένους θηλυκού;”.

Συνεργάστηκε με το Τρίτο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας για 20 χρόνια. Αρθρογραφεί στο περιοδικό “Πολύτονον” της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και στο διαδικτυακό περιοδικό TAR. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Ωδείο Κωστέα-Γείτονα και καθηγήτρια στο Ωδείο Athenaeum.

Αρθρογραφεί περιστασιακά και σε Αθηναϊκές εφημερίδες, όπως πρόσφατα στην Καθημερινή. Από τον εκδοτικό οίκο “Παπαγρηγορίου Νάκας” έχει εκδοθεί η συλλογή κομματιών του Σταμάτη Κραουνάκη “Πέντε Παιχνίδια για Πιάνο” σε δική της μεταγραφή για πιάνο και το Νοέμβριο του 2011 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Φίλιππος Νάκας το βιβλίο της “Πως θα μάθω πιάνο;”, βασισμένο στη σύγχρονη επικοινωνιακή μέθοδο διδασκαλίας του οργάνου.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013.

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου της Φιλαρμονικής, Ρήγα Φερραίου 7 και στο τηλέφωνο 2610-277740.