Θέατρο Πολιτεία: «Από τον Καθρέφτη μέσα στον Καθρέφτη»

Atomic No 6

Το «Από τον Καθρέφτη μέσα στον Καθρέφτη», είναι μια σκηνική σύνθεση της ομάδας Atomic No6, που θα πρωτοπαρουσιαστεί σήμερα στον θεατρικό χώρο της Πολιτείας στην Πάτρα.

Θα μπορούσαμε πιο απλά να πούμε ότι θα είναι μια θεατρική παράσταση ή ένας μονόλογος βασισμένος στο πρώτο κείμενο του βιβλίου «Ο Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη» του γερμανού συγκραφέα Μίχαελ Έντε. Ο τρόπος όμως που αντιμετωπίζουμε, δραματοποιούμε, προσθέτουμε και πρόκειται να παρουσιάσουμε το κείμενο αυτό είναι πολύ κοντινός στον τρόπο που ένας καλλιτέχνης εργάζεται για τη δημιουργία μιας εγκατάστασης. Θα είναι λοιπόν μια σκηνική εγκατάσταση, σύνθεση πολλών εκφραστικών μέσων. Κείμενο, λόγος, μουσική, ηχητική και video εγκατάσταση, σκηνική παρουσιαση, μηχανικός και ανθρώπινος παράγοντας. Και όλο αυτό θα στεγάζεται σε μια σκηνή παραδοσιακού τύπου, σε ένα θέατρο προσκηνίου.

Το θέμα της σύνθεσης αυτής θα είναι η παρουσίαση ενός πλάσματος που ζει μέσα και έξω από τον χρόνο, ίσως μέσα στον καθένα από εμάς, τώρα ή πάντα.

Θα δούμε λοιπόν τον Χορ, και τον εσωτερικό κόσμο αυτού, που βρίσκεται σε κοινωνική απομόνωση. Απομόνωση ειδωμένη ως επέκταση και προέκταση του κοινωνικού αποκλεισμού που προκαλείται από λόγους όπως ο απομονωτισμός του τρόπου ζωής της σύγχρονης κοινωνίας, η επιστροφή στο εγώ μας προερχόμενη από την σύγκρουση με τα εγώ των γύρω. Μια πρόταση τρέλας και ασυνέχειας, μια πρόταση εσωτερικής εικονοποίησης του μικρού μας εαυτού που ζει στο λαβύρινθο του εγκεφάλου. Μια εικόνα του χαμένου πλάσματος με τις απεριόριστες δυνατότητες, του κυρίαρχου του μυαλού μας, της έκφρασης ή έκφανσης του υποσυνειδήτου. Μια κραυγή ενός εγκλωβισμένου ήχου που ζει στην ασφάλεια της ανεξαρτητοποιημένης μοναξιάς μας. Θα ψάξουμε την έξοδο...

Οι Atomic No6 αποτελείται από τον ηθοποιό Ευάγγελο Κουτσογιάννη, τη θεατρική σκηνογράφο και ενδυματολόγο Δάφνη Γιαννουλάτου, το μουσικό Αριστείδη Λαύκα, την εικαστικό Έρση Γιαννουλάτου, τη δικηγόρο Ασημίνα Τσαλπατούρου, τον ηχολήπτη Σταύρο Αβραμίδη, τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τη δικηγόρο Αρετή Μάκκα.