Μεντζέλος Μολοχίτης : Οι Περιφέρειες περνούν στους πολίτες

του Μεντζέλου Μολοχίτη, Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με την ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ του Θύμιου Σώκου

Κάθε συνδυασμός πρέπει να εκφράζει    πόθους και επιδιώξεις ώστε να αλλάξουν κακώς κείμενα και κακώς έχοντα στις τοπικές κοινωνίες. Επιτρέψτε μου σήμερα να σας παραθέσω το κεντρικό σκεπτικό της παράταξης "ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" του Θύμιου Σώκου στην οποία έχω συστρατευθεί. Εμείς πιστεύουμε ότι η εποχή αλλάζει. Η κεντρική εξουσία θα δώσει τις βασικές αρμοδιότητες στην περιφερειακή. Να τι λέμε λοιπόν :

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου διεξάγονται σε μια ιστορικά κρίσιμα περίοδο για τη χώρα αλλά και την Περιφέρειά μας ειδικότερα. Η φτώχεια, η ανεργία, η απαξίωση του αγώνα των εργαζομένων και ο παραγκωνισμός ολόκληρων τμημάτων συμπολιτών μας από τα κέντρα αποφάσεων που αφορούν στη ζωή τους, οι αναξιοποίητες υποδομές, ο μαρασμός του πρωτογενούς τομέα, η ανυπαρξία επιχειρηματικής δραστηριότητας, η σχεδόν πλήρης διάρρηξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και η απουσία συλλογικών και σχεδιασμένων δράσεων συνεργασίας, απειλούν βασικές βιοτικές ανάγκες της κοινωνίας. Μια κοινωνία που πια ετεροκαθορίζεται χωρίς όραμα, με πανικό, θυμό και απογοήτευση.

Δυστυχώς είναι πια προφανές ότι το κεντρικό κράτος αδυνατεί να επιλύσει τα επείγοντα και διαρκώς οξυμένα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις και διαχρονικά, η κεντρική εξουσία στηρίχθηκε σε οργανισμούς και όχι σε φορείς για την πρόοδο των πολιτών. Ιδιαίτερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, τόσο του πρώτου, όσο και του δεύτερου βαθμού έχει απαξιωθεί όσο λίγοι, παρόλο που οι θεσμοί της Αυτοδιοίκησης είναι αυτοί που θα δώσουν τη λύση και την έξοδο από τη φτώχεια και το μαρασμό.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόταγμα μας και ταυτόχρονα η απάντηση στο διακύβευμα των εκλογών: να πάρουμε ως πολίτες την τύχη στα χέρια μας, να διεμβολίσουμε την αδράνεια, τον παραγοντισμό, την αναξιοκρατία και τη μιζέρια, με το να δώσουμε με την ψήφο μας τη δύναμη και το κύρος που αρμόζει στις συλλογικές διεργασίες δράσης στην Αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση είναι ο βασικός θεσμικός εγγυητής της προστασίας και ανάπτυξης των κοινωνιών, στην Αυτοδιοίκηση λοιπόν πρέπει να πάρουμε θέση, χωρίς ιδεοληψίες και κομματισμούς.

  Ο ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός συνδυασμός μας «Δυτική Συμπολιτεία», με υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τον Θύμιο Σώκο, θα αγωνιστεί  για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, την αξιοποίηση των συγκριτικών ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων, την επιχειρηματικότητα,  τη συλλογική δράση, για να είμαστε κύριοι των νοικοκυριών μας. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα.