Ηρακλής Ρούπας: Να τι χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Βαγγέλης Βενιζέλος είχε το πρωτοφανές θάρρος να πεί την πιο μεγάλη αλήθεια για το κόμμα μας: Το ΠΑΣΟΚ έγινε ένα  κόμμα που εξέφραζε τον κρατισμό, και τον κυβερνητισμό. Γι αυτό και σάπισε. Δεν φοβήθηκε ο Πρόεδρος να πεί την μεγάλη αυτή αλήθεια μέσα στην προεκλογική περίοδο. Γιατί; Γιατί την γνωρίζουν ΟΛΟΙ.
Το ΠΑΣΟΚ έγινε ένα κόμμα του ρετιρέ που έχασε κάθε επικοινωνία και με τους παρακάτω ορόφους και - το χειρότερο - με το πεζοδρόμιο, εκεί που ζουν και περπατούν οι άνθρωποι που πίστεψαν και ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ.
Δεν ήταν όμως έτσι τις δεκαετίες του 80 και του 90. Το ΠΑΣΟΚ αγαπήθηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων όχι μόνο γιατί εξέφραζε την Κεντροαριστερά μέσα από την Διακήρυξη της 3ης Σεμπτέμβρη. Κυρίως αγαπήθηκε για τί είχε μια ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με την βάση του. Μέσα από τις Νομαρχιακές κάθε νομού, τις Τοπικές Οργανώσεις, τις κλαδικές, την δράση των βουλευτών του, το κεντρικό ΠΑΣΟΚ ήξερε και το πιο μικρό πρόβλημα της πιο απομακρυσμένης ελληνικής γωνιάς. Και τί έκανε; Το έφερνε στην Βουλή, ασχολιόταν, ΤΟ ΕΛΥΝΕ.
Επιτρέψτε μου να σας πω τι έζησα στην Αχαία του 52% του 2009 και του 15% τώρα, ως υποψήφιος βουλευτής. Γύρισα όλο τον νομό. Μπήκα σε σπίτια, μίλησα με αγνώστους στους δρόμους. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πουθενα. Δεν υπάρχει κανείς να ακούσει την βάση. Να ακούσει έναν πολίτη που έχει κάτι ασήμαντο ή σπουδαίο να πει. Αλλά κι αν το έλεγε κάπου - ας πούμε σε μένα - εγώ που μπορούσα να το μεταφέρω; ΠΟΥΘΕΝΑ.
Να λοιπόν αυτό που είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Γίναμε ένα κόμμα στελεχών του ρετιρέ και μάλιστα μα ατομικές πολιτικές, ένα κόμμα που εξέφραζε τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό, χωρίς καμία επικοινωνία με την βάση του.
Το σάπιο ΠΑΣΟΚ του ρετιρέ θα μπορέσει να αναστηθεί μόνο αν επικοινωνήσει και πάλι με την βάση του. Με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που το αγάπησαν, το ψήφισαν και το χρειάζονται ακόμη. Χωρίς αυτή την επικοινωνία δεν υπάρχει κανένα μέλλον...
Το τι χρειαζόμαστε είναι ξεκάθαρο:
*Χρειαζόμαστε μια νεα ιδεολογική πλατφόρμα που να μας εγκαθιστά στην Κεντροαριστερά, ως τον μόνο γνήσιο εκφραστή της. Το Συνέδριο πρέπει να ασχοληθεί μόνο με αυτό. Ποιά πρέπει να είναι στην Ελλάδα του 2012 η Κεντροαριστερά; Ποια πρέπει να είναι τα οράματά της; Οι ¨ελληνες πρέπει μέσα από το νεο ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΞΑΝΑΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΝ.
* Χρειαζόμαστε επίσης ένα κόμμα που να μην ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ότι επαναδημιουργήθηκε αλλά να επικοινωνήσει επιτέλους ΠΑΛΙ με τους ανθρώπους. Δεκάδες τα παραδείγματα δικών μας αποφάσεων που αντι να λύσουν προβλήματα των πολιτών τα επιδείνωσαν. Όλοι ξέρετε τι λέω αυτή την στιγμή. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποφασίζει ή να προγραμματίζει ερήμην της κοινωνίας και της βάσης του. Μα τότε θα παραμένει κόμμα του κρατισμού και του κυβερνητισμού. Ρετιρέ.
Τέλος είναι ξεκάθαρο και το τι δεν χρειαζόμαστε. Προς Θεού δεν χρειαζόμαστε να αλλάξει το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ! Τι νόημα έχει να αλλάξουμε το όνομα αλλά εμείς να παραμείνουμε κρατιστές,
κυβερνητιστές και κόμμα του ρετιρέ; Δεν είναι καλύτερα να μείνει και το όνομα και ο πράσινος ήλιος αλλά επιτέλους να αλλάξουμε εμείς.

Δεν θα κερδίσουμε πάλι την κοινωνία αν δεν επιστρέψουμε σε αυτήν. Αν δεν γίνουμε κομμάτι της όπως ήμασταν κάποτε. και αυτό ακριβώς προτείνω: Να γυρίσουμε στην κοινωνία, εγκαταλείποντας το ρετιρέ. Εκεί στο ρετιρέ, είμαστε πια τραγικά μόνοι!!!
         ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΥΠΑΣ υποψήφιος βουλευτής Αχαίας του ΠΑΣΟΚ