ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας μπαίνει πιο βαθιά στους επικίνδυνους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μέρα με τη μέρα οι ανταγωνισμοί οξύνονται, η κυβέρνηση αντιστρέφει την πραγματικότητα και δείχνει ως «προστάτες» τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ ΚΑΙ την Ε.Ε.

             Το ξέπλυμα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού ξεπερνάει κάθε όριο από την κυβέρνηση, όπως η νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ για τους επεκτατικούς της σχεδιασμούς και οι συμφωνίες με το κράτος του Ισραήλ που συνεχίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων δολοφονώντας ακόμα και παιδιά. Την ίδια ώρα που στη «γειτονιά μας» έχουν μαζευτεί οι στρατοί των Ιμπεριαλιστών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας με την εγκατάσταση Αμερικανών πεζοναυτών, δημιουργεί Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη με στόχο στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

             Η αναζωπύρωση της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ με στόχο την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και τη δημιουργία Αμερικάνικων βάσεων στα σύνορα της, φέρνουν επικίνδυνες καταστάσεις στους λαούς των Βαλκανίων που τις συγκαλύπτουν προτάσσοντας την ονοματολογία.

             Τα Νατοϊκά γυμνάσια στα οποία εντάσσεται και η άσκηση «Αριάδνη 2018» με σημαντική συγκέντρωση δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού κόλπου και του Ιονίου πελάγους, όπως και κάθε είδους τέτοιες ασκήσεις προλειαίνουν το έδαφος για Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

              Η περιοχή και της Δυτικής Ελλάδας μέσω της αποκαλούμενης «γεωστρατηγικής» αναβάθμισης έχει επιλεγεί να παίξει σημαντικό ρόλο στους Ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς με στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια.

             Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και τα σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στη Βάση του Αράξου από την Αμερικανονατοϊκή βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας ή από οπουδήποτε αλλού, ενώ η Τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται σε Αιγαίο και Κύπρο με πόντιο πιλάτο τις ΗΠΑ και στα ίδια πλαίσια εκδηλώνεται με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

              Το αντιπολεμικό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα της περιοχής μας όπως και ολόκληρης της χώρας καταδικάζει και καταγγέλλει τις επιχειρούμενες εξελίξεις και θα πρωτοστατήσει στο να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «ωφελιμότητα» του δολοφονικού ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς των Ιμπεριαλιστών.

                Μοναδική απάντηση σε αυτά τα σχέδια είναι η συσπείρωση και δράση σε ένα ισχυρό κίνημα για

•           Απεμπλοκή της Ελλάδας από τα Ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους.

•           Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

•           Να πάρει απάντηση η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις για το ρόλο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

•           Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις Νατοϊκές αποστολές.

•           Το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας και όλων των Βάσεων και στρατηείων.

•           Τη μη εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη Βάση του Αράξου.

•           Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.