Ο τσαμπουκάς αντικατέστησε την πολιτική

Ο τσαμπουκάς αντικατέστησε την πολιτική

 

Δείτε την ελληνική πραγμαικότητα στα πολιτικά μας πράγματα. Μια μικρή ομάδα που κυβερνά, αγνοεί και την Βουλή και τις αντιδράσεις. Όλα γίνονται προσχηματικά.

Στη Βουλή διαφωνούν οι περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι της ηγετικής ομάδας, αλλάζουν κάποια άρθρα (ανώδυνο) ή αποσύρουν προσωρινά την διάταξη (θα την επαναφέρουν αργότερα) και η γκρίνια τελειώνει. Έξω από την Βουλή ακόμα χειρότερα. Όσοι διαδηλώνουν ακόμα κι αν είναι δεκάδες χιλιάδες, δεν τους υπολογίζει κανείς. Τα μέτρα θα περάσουν χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός από τις κινητοποιήσεις.

Η χώρα έχει τελειώσει πολιτικά. Έχει τελειώσει και λειτουργικά. Έχουν χαθεί απολύτως οι ρόλοι, (συνδικάτα, αντιπολίτευση, ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλα βαρύγδουπα) και έχει μείνει ένας τσαμπουκάς που σαρώνει τα πάντα: Σύνταγμα, θεσμούς, αξίες. 

Είναι ο τσαμπουκάς του Σαμαρά, μετά είναι ο τσαμπουκάς του Τσίπρα, μετά ο τσαμπουκάς του... επόμενου, για να φτάσουμε στον τσαμπουκά της Χρυσής Αυγής. Ο τσαμπουκάς στην θέση της Δημοκρατίας.

                  molonoti.gr