Ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος

Ο νόμος που επέβαλε στην ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα των πολιτών αν δεν πληρώνουν έναν... παντελώς άσχετο φόρο, το γνώριζε και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής ότι ήταν αντισυνταγματικός. Η απόφαση του ΣτΕ να τον καταγγείλει δεν αιφνιδίασε κανέναν. Ο εμπνευστής του απάνθρωπου και αντισυνταγματικού αυτού νόμου, τυχαίνει να είναι... Συνταγματολόγος. Ο κ. Βενιζέλος που -ας θυμηθούμε- διαβεβαίωνε και με επιχειρήματα ότι κανένας φόρος δεν θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ.

Το ερώτημα είναι απλό: Ήξερε ο κ. Βενιζέλος ότι και ένας πρωτοετής της Νομικής; Ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός; Αν όχι, τότε είναι ένας επικίνδυνος δάσκαλος του Δικαίου. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να διδάσκει σε Σχολές ούτε για μια ώρα. Είναι παντελώς ακατάλληλος, ενδεχομένως και επικίνδυνος για την καλώς εννούμενη γνώση των παιδιών μας.

Μήπως όμως το ήξερε; Ήξερε ότι επιβάλλει ένα αντισυνταγματικό νόμο που ξεσήκωσε ανθρώπους, γέννησε αγανάκτηση,σκόρπισε την αγωνία; 

Είναι βέβαιον ότι ο κ. Βενιζέλος ΗΞΕΡΕ ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Και αυτό αποδεικνύεται από ένα απλό γεγονός. Δεν είναι ο μόνος! Κατά τρόπο απολύτως αντισυνταγματικό κατάσχονται τραπεζικοί λογαριασμοί οφειλετών του Δημοσίου. Είναι μια καταχρηστική πράξη που στηρίζεται στον ισχυρισμό της μιας 
πλευράς (του Δημοσίου), χωρίς η άλλη πλευρά να μπορεί να αμυνθεί! Αν κατάσχουν χρήματα ενώ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΆ το φυσικό πρόσωπο ή ο οφειλέτης κανείς δεν μπορεί να τους υπερασπιστεί. Κατά τρόπο αντισυνταγματικό επίσης, εδώ και δεκαετίες πτωχευμένοι, που ενώ δικαστικά οι υποθέσεις τους έχουν οριστικά τελεσιδικήσει, τους συλλαμβάνουν (!), τους αναγγέλουν σε λίστες δήθεν οφειλετών κ.λπ.

Η παράκαμψη του Συντάγματος είναι πλέον ο κανόνας στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί τύπου Βενιζέλου ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Δεν τους ενδιαφέρει όμως. Έχουν αποδεχθεί ότι για να... "σώσουν" την Ελλάδα πρέπει να "αποφασίζουν και διατάζουν" όπως γινόταν κάποτε.

Ο κ. Βενιζέλος μακάρι να ήταν κακός συνταγματολόγος. Η αλήθεια είναι ότι είναι κακός, κάκιστος πολιτικός.