Ο Σαμαράς χάνει την κοινωνία

Ο κ. Σαμαράς χάνει την κοινωνία

 

Αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία της χώρας ο κ. Σαμαράς εξέπληξε. Γρήγορος, εργατικός, σαρωτικός και κυρίως πειστικός : "Με την πιστή τήρηση των μνημονίων η ανάπτυξη θα έρθει άμεσα". Επεβλήθη πολιτικά ο Σαμαράς. Και  έπεισε απλούς πολίτες. "Τουλάχιστον με αυτόν η χώρα βαδίζει προς έναν στόχο" ήταν η πεποίθηση πολλών. Σε αυτό το στάδιο ο κ. Σαμαράς δημιούργησε την κοινωνία της ελπίδας. Μέχρι τον π. Ιούλιο.

Τον Ιούλιο κατέρρευσε η πρώτη ημερομηνία ανάκαμψης που είχε δώσει ο ίδιος ο Σαμαράς. (Η δεύτερη ήταν τον Σεπτέμβριο...). Επιπλέον οι πολίτες, βλέποντας μαζικούς φόρους,  μαζί με τις νεες αποτυχίες στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών της χώρας, κατάλαβαν ότι οι ελπίδες που τους υποσχέθηκε δεν υπάρχουν. Και πως τα χειρότερα έρχονται. Έτσι έπαψαν να πιστεύουν σε ότι αναγγέλλεται πια από την κυβέρνηση για το άμεσο μέλλον...
Τελειώνοντας την περίοδο της ελπίδας, ο κ. Σαμαράς στράφηκε σε μια άλλη περίοδο. Της χειραγώγησης της κοινωνίας. Έτσι εγκαινιάστηκε μια φοβική πραγματικότητα για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που κινδυνεύουν με φτωχοποίηση, με χειροπέδες, με απώλεια του ίδιου του σπιτιού τους. Σε αυτή την περίοδο ο κ. Σαμαράς χάνει τα κοινωνικά του ερείσματα. Σιγα-σιγά μένει μόνος. Δεν έχει ούτε λύσεις για ένα καλύτερο αύριο, ούτε τη δυνατότητα να πείσει πως κάτι θα αλλάξει. Το χειρότερο : Αδικεί, αδικεί, αδικεί.

Σαμαράς και ελληνική κοινωνία ξεκίνησαν με ελπίδα. Τώρα δεν υπάρχει. Το χάσμα μεταξύ τους μεγαλώνει.

 

       molonoti.gr