Ο Σαμαράς κόντρα στο συμφέρον της χώρας

Κόντρα στο συμφέρον της χώρας ο Σαμαράς

 

Tι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά; Να ζητήσει ένα νέο δάνειο με πολύ χαμηλό επιτόκιο από την Ευρώπη ((δανειστές) που να υπερκαλύπτει όλα τα δημοσιονομικά κενά των επόμενων ετών. Το ποσό υπολογίζεται στα 15 δισ. ευρώ.

Ακόμη να συμφωνήσει σε ένα νέο μνημόνιο που θα είναι όχι φορομπηχτικό όπως όλα τα προηγούμενα, αλλά καθαρά μεταρρυθμιστικό, δηλαδή να είναι αυστηρά αφοσιωμένο στην ανάπτυξη: Τίμιο και απλό φορολογικό σύστημα, επίθεση στην διαφθορά, περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Αυτά επιβάλλει η απλή λογική και - δυστυχώς - το συμφέρον της χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται και νεα δανεικά και μέτρα ανάπτυξης που ποτέ το πολιτικό σύστημα δεν πήρε. Φυσικά η περίφημη "απλή λογική" ουδέποτε ύπήρξε αφετηρία αποφάσεων σε αυτή την δύσμοιρη χώρα. Έτσι φτάνουμε στον αέναο παραλογισμό. Ιδού τι κάνει ο Σαμαράς.

ΠΡΩΤΟΝ βγαίνει στις αγορές για να ζητήσει δανεικά με πενταπλάσιο επιτόκιο από αυτό που δίνουν οι δανειστές, δηλαδή επιβαρύνει την χώρα με κόστη που μπορεί να αποφύγει.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ "δουλεύει" τους Έλληνες για τερματισμό των μνημονίων με βάση εικονικά "επιτεύγματα" (πλεονάσματα, αυξήσεις φορολογικών εσόδων κ.λπ.), ενώ η αλήθεια είναι ότι η χώρα δεσμεύεται με υπογραφές και ελέγχους για δεκαετίες...

Δηλαδή ο Σαμαράς προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις των ψηφοφόρων καταφεύγει στην βλαχοπολιτική αντί να προχωρήσει με θάρρος στην υγιή σχέση με τους δανειστές που είναι οι μεταρρυθμίσεις αντί της φορομπηξίας.

Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο λάθος του.