Ο Σαμαράς θα νικηθεί από τα... ψεματά του

Ο Σαμαράς θα νικηθεί από τα... ψέματά του

 

Η κυβέρνηση Σαμαρά πνίγεται μέσα στα ίδια τα ψέματά της. Θυμηθείτε τα succes story, τις απογειώσεις της χώρας, την έξοδο από το τούνελ, το τελείωμα των μνημονίων, το "δεν χρειαζόμαστε δανεικά" (αλλά κάθε μήνα δανειζόμαστε), τα ψευδή πλεονάσματα (στα οποία αν υπολόγιζαν τα Ταμεία και τους ΟΤΑ τα ελλείμματα θα ήσαν χρεοκοπημένης χώρας), την ανάπτυξη (τα λουκέτα συνεχίζονται) και πάει λέγοντας.

Τώρα οι παραμυθάδες της πολιτικής που ταυτόχρονα είναι και εντελώς ανίκανοι σε αυτούς τους κρίσιμους για την χώρα καιρτούς είναι έτοιμοι να πέσουν... μόνοι τους (αφού αντιπολίτευση ακόμα δεν υπάρχει).

Το χειρότερο που ζει ο Σαμαράς - που σχίζει τα μνημόνια σελίδα-σελίδα - είναι η αδυναμία του να πείσει τους δανειστές για όσα ψέμματα ανήγγειλε στους Έλληνες. Δεν μπορεί να περάσει μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων, δεν μπορεί να ακυρώσει πάνω από 300 δήθεν μεταρρυθμίσεις (δηλαδή νέα μέτρα) που πρέπει να πάρει, δεν μπορεί να κινήσει την αγορά, δεν μπορεί να μην πάρει νέα δανεικά.

Ο Σαμαράς υποσχέθηκε ένα Ελντοράντο που θα ερχόταν "χάρις στις θυσίες των Ελλήνων" (όπου θυσίες διάβαζε ΔΙΩΓΜΟΥΣ), αλλά αυτό που έχει πετύχει είναι η χρεοκοπημένη Ελλάδα να μην μπορεί να σηκωθεί. Παραμένει κατεστραμένη.