Ο Σαμαράς είναι ο... Παπανδρέου

O Σαμαράς είναι μνημονιακά ο Γιώργος Παπανδρέου με άλλο πρόσωπο

Ο κινηματογράφος προηγείται της πραγματικής ζωής κάποιες φορές με μια τρομακτική ακρίβεια : Σχεδόν πάντοτε περιγράφει αλήθειες, δηλαδή σε βάθος χρόνου δικαιώνετε. Σε μια ταινία ο κακός και ο καλός αλλάζουν πρόσωπα με μεταμόσχευση! Και ο ένας παίρνει την ζωή του άλλου, έστω προσωρινά. Η ταινία περιγράφει πως τα όρια του καλού και του κακού είναι ασαφή. Ο θεατής δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιος είναι ο κακός και ποιος ο καλός.

Έρχεται χρόνια μετά η επιστήμη και βεβαιώνει ότι πλέον οι μεταμοσχεύσεις προσώπων είναι δυνατές και μη επικίνδυνες. Ήδη μερικές δεκάδες ανθρώπων κυκλοφορούν με άλλο πρόσωπο από αυτό που γεννήθηκαν. Βέβαια η πραγματικότητα είναι σκληρή. Επειδή η συγκεκριμένη μέθοδος είναι σε πρώιμο στάδιο, ο ασθενής αλλάζει πρόσωπο αλλά οι επιπτώσεις είναι βαριές. Απαιτούνται κι άλλες μικροεπεμβάσεις στην πορεία, παίρνει συνεχώς φάρμακα, θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να κλείσει το στόμα του (!), και δυο χρόνια για να μπορέσει να χαμογελάσει! Επιπλέον το κόστος είναι ακόμα μεγάλο : Περίπου 300.000 ευρώ.

Αν με ρωτάτε : Δεν είναι ένα πραγματικό θρίλερ να κυκλοφορεί κάποιος με το ολόιδιο πρόσωπο ενός άλλου υπαρκτού προσώπου (΄0πως και στην ταινία;). Απάντηση : Δεν είναι ολόιδιο το πρόσωπο είναι τελικά ένα τρίτο πρόσωπο, δηλαδή ένα καινούργιο πρόσωπο.

Βλέπετε οι επιστήμονες δεν πέτυχαν ακόμα αυτό που πρόβλεψε ο κινηματογράφος. Όμως το... πέτυχαν οι Έλληνες πολιτικοί. Να αντιγράφουν επακριβώς το πρόσωπο του δότη! Δείτε π.χ. τον Σαμαρά. Είναι ο... Γ. Παπανδρέου που εφάρμοσε ότι υπέγραψε στα μνημόνια μέχρι κεραίας. Μπορεί να βλέπουμε το πρόσωπο του Σαμαρά στις εξαγγελίες  αλλά όλοι ξέρουμε. Ο Γιώργος είναι.