Ο Νάδας ήξερε...

O Νάδας ήξερε....

Το χαμένο πέναλτι του Φάνη Γκέκα έχει ήδη αποκτήσει την πρέπουσα ιστορική του διάσταση. Βλέπετε σκόραραν όλοι στην διαδικασία των πέναλτι οπότε το τραγικό πρόσωπο είναι ο μοναδικός που το έχασε... Άρα από αυτόν αποκλείστηκε η ομάδα του. (Φυσικά δεν έιναι, έτσι έχουν προηγηθεί 120 λεπτά αγώνα).

Κατ΄εμέ η είδηση όμως δεν είναι ο Γκέκας - που σούταρε και δυνατά και στη γωνία - αλλά ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα Νάδας που έκανε την παρακάτω αποκαλυπτική δήλωση : 'Όταν τον είδα να πλησιάσει για να εκτελέσει το πέναλτι τον θυμήθηκα. Ήμασταν μαζί στην Λεβάντε. Θυμήθηκα και τον τρόπο που εκτελούσε τα πέναλτι. Ευτυχώς δεν τον είχε αλλάξει..!".

Η μισή απόκρουση σε ένα πέναλτι είναι να ξέρεις πως το χτυπά ο αντίπαλός σου. Πολλοί  ποδοσφαιριστές στέλνουν την μπάλα στην ίδια γωνία και στο ίδιο ύψος γιατί έχοντας ευστοχήσει αρκετές φορές στο παρελθόν νοιώθουν ασφάλεια. Αν όμως ο τερματοφύλακας σε ξέρει τότε έχει αυτός το πλεονέκτημα.

Ιδού λοιπόν : Μια ολόκληρη πρόκριση στους 8 του μούντιαλ κρίθηκε από αυτή την λεπτομέρεια που αποκάλυψε ο Νάδας. Ήξερε πως θα το εκτελούσε ο Γκέκας.