Ο μεταθανάτιος ρόγχος του ΠΑΣΟΚ

Οι μεταθανάτιοι ρόγχοι του ΠΑΣΟΚ

 

Η προσέλευση περίπου 100.000 πολιτών στις κάλπες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έφεραν μεγάλη χαρά σον κ. Βενιζέλο και τα υψηλά κομματικά στελέχη. Χωρίς να έχουν κάνει απολύτως τίποτε - γνωρίζει κανείς γιατί γίνεται το Συνέδριο - ξανάρχισε η προσέλευση στο μαγαζί..!

Ποιοι είναι αυτοί που επιστρέφουν; Προφανώς όσοι δεν έφυγαν ποτέ. Αυτοί που μένουν στο κόμμα τους όπως ο διαρκώς απατημένος σύζυγος που περιμένει η γυναίκα του κάποια στιγμή να αλλάξει. Και αυτοί που από καθαρή ιδιοτέλεια, σπεύδουν υπολογίζοντας ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάρει μερικά υπουργεία στον επικείμενο ανασχηματισμό, θα υπάρχουν "πόρτες" για κάποιο ρουσφέτι...

Το ΠΑΣΟΚ πολιτικά έχει τελειώσει. Δεν εκφράζει τίποτε απολύτως. Δεν έχει καμία επικοινωνία με κομμάτι έστω της κοινωνίας. Η κλειστή κάστα περί την (εκάστοτε) ηγεσία, κοιτά μόνο την πάρτη της. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είναι καταχρεωμένο, πτωχευμένο, σκληρά δεξιό, μνημονιακό. Είναι το κόμμα που έβαλε την χώρα στις ράγες, που την οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή.

Η προσέλευση στις κάλπες για το Συνέδριο του κόμματος δεν σημαίνει τίποτε λοιπόν. Το ΠΑΣΟΚ αργοπεθαίνει μέσα στην βαθιά ανυποληψία και την απόλυτη ανικανότητα να γίνει έστω και τώρα ένα χρήσιμο κόμμα. Πρόκειται για μεταθανάτιο ρόγχο.

               molonoti.gr