Ο κ. Στουρνάρας ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν αυτό των αριθμών

Ο κ. Στουρνάρας ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, αυτό των αριθμών

 

Ο κ. Στουρνάρας υπήρξε μια φωνή λογικής όσο έκρινε τους πολιτικούς ως παρατηρητής. Στο λίγο διάστημα που είναι πλέον και αυτός πολιτικός (υπουργός Οικονομικών), η μετάλαξή του είναι εντυπωσιακή. Έγινε όμοιος ή και χειρότερος από αυτούς που ο ίδιος επέκρινε.

* Τον ρωτούν πως είναι δυνατόν να φορολογούνται ακίνητα χωρίς εισόδημα (π.χ. αγροτεμάχια) που πιθανόν να ανήκουν σε ανέργους που δεν έχουν τα βασικά και θα πρέπει να πληρώσουν και φόρους και απαντά: "Οι φόροι είναι αναγκαίοι για να τηρηθεί το πρόγραμμα". Αυτό θα έλεγαν και αυτοί που επέκρινε..!

* Τον ρωτούν αν είναι λογικό να καταστρέφονται δάση, να κρυώνουν οικογένειες, να ρυπαίνονται οι πόλεις, να κλείνουν σχολεία, λόγω του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και απαντά: "Ασ εισπράττουμε λιγότερα. Ο φόρος σωστά επεβλήθη".

* Του μιλούν για τα αδιέξοδα της ύφεσης και τι κάνει; Προαναγγέλει την φυλάκιση των φορο-οφειλετών: "Ή θα πληρώνουν ή θα φυλακίζονται έρχεται σχετική ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο του Μαίου" αποκαλύπτει.

Ο κ. Στουρνάρας, βολεμένος και καθωσπρεπιστής, κάθε βράδυ σκέπτεται μόνο τους αριθμούς, Ονειρεύεται τον εαυτό του να περπατα πατώντας στα σαρκία ανέργων, άστεγων, πεινώντων και τελειωμένων ανθρώπων, θριαμβολογώντας για αριθμούς που εμφανίζονται κατά τι νικημένοι από τα δικό του άγριο κυνηγητό ψυχών και ονείρων.

Είναι ένας εντελώς ακατάλληλος άνθρωπος για να ασχολείται με τα κοινά σε μια εποχή τόσο δύσκολη όσο η σημερινή...

                      molonoti.gr