Ο κ. Σαμαράς τζογάρει

Ο κ. Σαμαράς τζογάρει και με τις εκλογές

O κ. Σαμαράς είναι πολιτικά ένας παίκτης που παίζει συστηματικά τα... ρέστα του. Ρισκάρει συνεχώς όπως ο τζογαδόρος που ή θα φύγει ταπί από το τραπέζι ή θα τα πάρει όλα. Δείτε τις κινήσεις του με τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ενώ είχε ονόματα που νικούσαν, τα εγκατέλειψε και στη θέση τους έβαλε αυτούς που εσωκομματικά είναι δικοί του! Θέλει και να κερδίσει Περιφέρειες και Δήμους και ταυτόχρονα να ισχυροποιήσει μέσα στη ΝΔ την δική του παρουσία, με δικά του πρόσωπα.

Το ρίσκο που έχει πάρει και αυτή τη φορά είναι μεγάλο.Στη Θεσσαλονίκη ο Τζιτζικώστας της... ΝΔ (!) κερδίζει τον Ιωαννίδη της... ΝΔ για την Περιφέρεια. Στον Δήμο ο Μπουτάρης σαρώνει την ώρα που ο εκλεκτός του Σαμαρά Καλαφάτης δεν έχει ακόμη εμφανιστεί.

Στην Αθήνα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως απέναντι στον Καμίνη θα βρεθεί ο Σακελλαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε με 7%, έχει φτάσει κοντά στο 13% και ανεβαίνει συνεχώς. Να γιατί ο Σπηλιωτόπουλος εκλιπαρεί τον Κακλαμάνη να εγκαταλείψει. Εις δε την Περιφέρεια, ο Κουμουτσάκος παραμένει άγνωστος απέναντι στον Σγουρό.

Ο κ. Σαμαράς κινητοποιεί κόμμα και βουλευτές για να στηρίξει τον... τζόγο του αλλά δεν προκύπτει αποτέλεσμα. Υπό μια έννοια, είναι σημαντικό οι επιλογές του να "βουλιάξουν". Ξέρετε γιατί; Γιατί θα είναι ένα σπουδαίο μήνυμα προς τους πολιτικούς ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν θα... διορίζονται από το πρωθυπουργικό γραφείο όπως γινόταν τα τελευταία 35 χρόνια. Θα {πρέπει να) εκλέγονται στην κάλπη.