Ο κ. Σαμαράς θα εκλέξει Πρόεδρο

Ο κ. Σαμαράς θα εκλέξει Πρόεδρο

 

Η κυβέρνηση έχει 153 έδρες στην Βουλή. Μαζί με Λοβέρδο και Αηδόνη πάμε στους 155. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή είναι 17.

Θεωρητικά ο κ. Σαμαράς μπορεί να συνεννοηθεί και με τους 17, (ή έστω με τους περισσότερους από αυτούς) αφού αν γίνουν πρόωρες εκλογές δεν εκλέγεται κανείς τους, ενώ αν εκλέξουν  Πρόεδρο παραμένουν βουλευτές μέχρι  το 2016 (με την ελπίδα τότε οι πολιτικές και κομματικές συνθήκες να έχουν αλλάξει και να μπορούν να συνεχίσουν).

Φτάνουμε λοιπόν στους 182. Λείπουν τουλάχιστον 8 βουλευτές μέχρι τους 180. Πρώτη δεξαμενή η ΔΗΜΑΡ (14 βουλευτές) με πρόσκληση για νέα συγκυβέρνηση. Σημειώστε ότι η ΔΗΜΑΡ μετά το 1,23% στις ευρωεκλογές δεν θέλει με τίποτε εθνικές εκλογές γιατί είναι σίγουρο πως θα εξαφανιστεί. Φυσικά αν η ΔΗΜΑΡ συναινέσει, τότε ο Πρόεδρος (που μπορεί να είναι και ο... Κουβέλης) βγαίνει με άνεση.

Στη συνέχεια υπάρχουν οι ΑΝΕΛ (15 βουλευτές) αλλά - σημειώστε το παρακαλώ - και η Χρυσή Αυγή από την οποία μπορούν να αποσπάσουν βουλευτές με την μέθοδο των αποχωρήσεων λόγω της πίεσης για προφυλακίσεις...

Τέλος ο κ. Σαμαράς αν δεν τα βρεί με τις ηγεσίες των κομμάτων, θα τα βρεί απευθείας με βουλευτές, να μην έχετε καμία αμφιβολία γι αυτό.