Ο κ. Βενιζέλος μιλά κι όλας...

Ο κ. Βενιζέλος μιλά κιόλας...

Θα ακούσατε τον κ. Βενιζέλο στην Βουλή να θριαμβολογεί γιατί - όπως είπε - ήταν αυτός που "απάλλαξε τον ελληνικό λαό από χρέη 130 δισ. ευρώ". Παλαιότερα είχε επίσης πει: "Ξέρετε κανένα υπουργό Οικονομικών που να απάλλαξε την χώρα του από χρέος 100 δισ. ευρώ;"
Μάλλον ο κ. Βενιζέλος έχει πεισθεί ότι η χώρα είναι μια χώρα ηλιθίων για να λέγει τέτοια αναιδή ψεύδη και να μην κοκκινίζει. Διότι αυτά τα χρέη τα έκοψε από τους ίδιους τους... Έλληνες! Αυτοί ήσαν οι δανειστές του φαύλου κομματικού κράτους που ο ίδιος έχει υπηρετήσει.
Τα έκοψε από τις ελληνικές τράπεζες που δάνειζαν ΥΠΟΠΧΡΕΩΤΙΚΑ το κομματικό κράτος και όταν κουρεύτηκαν τα ομόλογα που έπαιρναν, αυτές κατεστράφησαν. Ακόμα και τώρα κατεστραμμένες είναι μη μπορώντας να δανείσουν την αγορά.
Τα έκοψε από τα Ασφαλιστικά Ταμεία που επίσης δάνειζαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το κομματικό κράτος και σήμερα δεν έχουν να δώσουν ούτε τις κουτσουρεμένες συντάξεις,
Τα έκοψε από προμηθευτές του Δημοσίου αφού πρώτα τους... εξόφλησε τα χρέη - πάλι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ - με αυτά τα κουρελόχαρτα που ονομάζονταν ομόλογα. Στη συνέχεια τους τα κούρεψαν λες και ήσαν... επενδυτικά.
Τα έκοψε από Πανεπιστήμια αφού πρώτα υφάρπαξε τα ταμεία τους μετατρέποντάς τα σε... ομόλογα, τα έκοψε από φυσικά πρόσωπα που έχασαν οικονομίες μιας ζωής κ.ο.κ.
Αντίθετα, ομόλογα διεθνών κερδοσκόπων ΔΕΝ τα έκοψε. Τα πληρώνει η χώρα στο ακέραιο. Ούτε των ξένων τραπεζών που μετετράπησαν σε κρατικά δάνεια πάλι στο ακέραιο. 
Δεν φτάνει που κατέστρεψε την εγχώρια οικονομία με τις πράξεις του βγάζει και λόγους...
     
 molonoti.gr