Ο Κάντας δίνει αυτούς που εκβίαζε

Ο Κάντας "δίνει" μόνο αυτούς που εκβίαζε

 

Ο Κάντας είναι μια εμετική περίπτωση κρατικού λειτουργού. Ένα υψηλόβαθμος υπάλληλος έμπλεος καθωσπρεπισμού, που απαιτούσε απόλυτο σεβασμό, ήταν της πειθαρχίας, κάθε Κυριακή σίγουρα θα εκκλησιαζόταν. Απρόσιτος από το υπόλοιπο προσωπικό ενέπνεε "δέος και φόβο".

Ο άνθρωπος αυτός πήρε δεκάδες μίζες, προδίδοντας την πατρίδα του και την ηθική. Ο ίδιος εμφανίζεται στην απολογία του να ισχυρίζεται ότι τον... επισκέπτονταν περίπου άγνωστοι άνθρωποι για να του αφήνουν μυθικά ποσά κάθε φορά, που αυτός ποτέ δεν ζήτησε!

Λέγει βρωμερά ψέμματα. Οι μίζες έρχονταν γιατί όλο το κύκλωμα των προμηθευτών γνώριζε ότι αν δεν περάσει ΚΑΙ από την... τσέπη του η σύμβαση δεν προχωρά. Εκβίαζε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των διεφθαρμένων (γιατί δεν αρκούσε να λάδωναν μόνο έναν). Και εκβίαζε εν γνώση των υπολοίπων (μέχρι υπουργό) που εισέπρατταν χρήματα των φορολογουμένων μεθοδικά και απαιτητικά.

Τώρα ο εμετικός αυτός άνθρωπος κάνει μια δεύτερη άθλια πράξη : Καλύπτει όλους τους πολιτικούς προϊσταμένους του με τους οποίους είχαν στήσει μαζί την βιομηχανία μίζας και ΔΙΝΕΙ στις αρχές μόνο τα θυματά τους : Αυτούς που εκβίαζαν ότι αν δεν πληρώσουν μίζα, δουλειά δεν έχει!

Πρόκειται για τον ορισμό της ανηθικότητας. Να εκβιάζεις, να αποσπάς λεία από τον εκβιασμό και μετά, όταν σε ανακαλύψουν με τα κλεμμένα, να δίνεις στις διωκτικές αρχές μόνο τα θυματά σου.

Ο Κάντας και τώρα μίζα ζητά από αυτούς. Μίζα όχι σε χρήμα αλλά σε χρόνια. Αυτός να αποφυλακιστεί και να μπουν αυτοί φυλακή!