Οι τρεις ψεύτες

Οι τρεις ψεύτες

 

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, απευθυνόμενοι στον ελληνικό λαό και για να εξηγήσουν την κοινή απόφασή τους να συγκυβερνήσουν ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ότι: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και επιδομάτων. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Δεν θα μπούν νέοι φόροι. Με πειθώ μας είπαν ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Και πως οι μάταιες θυσίες πρέπει να τελειώσουν. Άλλωστε δεν υπάρχουν πια αντοχές στην ελληνική κοινωνία.

Οι τρεις, για να βεβαιώσουν ότι η συγκυβέρνηση θα στηριχθεί οπωσδήποτε στα παραπάνω, ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ και κείμενο στο οποίο αναφέρονταν με λεπτομέρειες όλα όσα υποστήριζαν. Ήταν το κείμενο αυτό, η γραπτή και δημόσια δέσμευσή τους προς τους πολίτες, ότι τα μέτρα λιτότητας τερματίζονται και αρχίζει ένας νέος αγώνας, αυτός της όσο το δυνατόν ταχύτερης ανάπτυξης.

Λίγες εβδομάδες χρειάστηκαν για να ζήσει η ελληνική κοινωνία μια φάρσα μοναδική. Οι τρεις πολιτικοί της συγκυβέρνησης, δεν εφάρμοσαν τίποτε από όσα υποσχέθηκαν και συνυπέγραψαν. Μειώνουν και πάλι μισθούς και συντάξεις. Βάζουν φόρους. Ακολουθούν κατά γράμμα την καταστροφική πολιτική του Γ. Παπανδρέου. Μεγαλώνουν την ύφεση, δαιλύουν την χώρα.

Δεν είναι όμως μόνον η εντελώς αντίστροφη πολιτική που εφαρμόζουν σε σχέση με όσα οι ίδιοι υπέγραφαν ότι δεν θα πράξουν. Εκείνο που σοκάρει είναι η ευκολία με την οποία ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ. Ηευκολία που η ελληνική κοινωνία το προσπέρασε. Και η ευκολία με την οποία τα ΜΜΕ δεν το αναφέρουν καν.

Οι τρεις ψεύτες κινούνται λες και είναι οι μοναδικοί εκφραστές της αλήθειας. Ότι και να λένε, όσο και να τερατολογούν, όσο και να αποτυγχάνουν δεν κινδυνεύουν από τίποτε και κανέναν. Γι αυτό και συνεχίζουν.

                 molonoti.gr