Οι πολιτικοί έκρυψαν την λίστα Λαγκάρντ

Οι πολιτικοί έκρυψαν την λίστα Λαγκάρντ

 

Μετά τον κ. Καπελέρη και ο κ. Διώτης απολογήθηκε για την λίστα Λαγκάρντ και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο. Και οι δύο είχαν μια άμεπτη διαδρομή στην ηλεκτρική καρέκλα του διοικητή του ΣΔΟΕ. Δεν τίθεται κατά τη γνώμη μου κανένα θέμα να έχουν την ελάχιστη ευθύνη για την αδράνεια που επέδειξε η κυβέρνηση στην μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Το τι συνέβει είναι ξεκάθαρο : Τα πολιτικά πρόσωπα ΕΚΡΥΨΑΝ την λίστα Λαγκάρντ και δεν ξεκίνησαν καμία έρευνα. Ο κ. Διώτης μάλιστα έδωσε μια ενδιαφέρουσα εξήγηση (που όμως δεν αρκεί). Συγκεκριμένα είπε ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής, που έφθασε στα χέρια του μέσω μυστικών υπηρεσιών.

 
Το περιεχόμενο του στικ ήταν άχρηστο λοιπόν αφού ως προϊόν υποκλοπής, τυχόν χρήση του θα παραβίαζε όχι μόνον τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα. 

Μάλιστα στη διαπραγμάτευση με τους ελβετούς, ως προς τη φορολόγηση καταθετών, απαράβατος όρος ήταν η μη χρήση προϊόντων υποκλοπής. Υπήρχε ωστόσο ένα "παράθυρο". Να ελέγχονται τα πρόσωπα της λίστας χωρίς να μνημονεύεται αυτή ! Δεν έγινε.

Δεν ευθύνονται λοιπόν τα υψηλά στελέχη του ΣΔΟΕ για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Ευθύνονται οι πολιτικοί που την έκρυβαν..Μόνο που αυτοί δεν πάνε εισαγγελέα.