Οι καταστροφείς και... σωτήρες;

Τίποτε δεν αλλάζει...

 

Η Βουλη θα ψηφίσει τα νεα μέτρα. Πριν από την ψηφοφορία θα έχει γίνει καταμέτρηση... τηλεφωνική και θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα. Αν οι αριθμοί βγαίνουν, η ΔΗΜΑΡ θα περάσει στην... "αντίσταση" και θα φωνάξει παρών. Αλλού είναι τα προβλήματα:

1. Η τρόικα αμέσως μετά, θα φέρει δεκάδες άλλες υποχρεώσεις ώστε να εκταμιευτούν οι επόμενες δόσεις. Με λίγα λόγια το παζάρι θα συνεχίζεται με την οικονομία ουσιαστικά να παραπαίει.

2. Τίποτε δεν θα λειτουργήσει υπερ της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την περιδίνηση προς το κενό - πάτος δεν υπάρχει... - με την καταστροφή να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Η Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη φορά πορεύεται χωρίς ίχνος δημοκρατικών λειτουργιών. Ο (εκάστοτε) μονάρχης - πρωθυπουργός πειραματίζεται χωρίς να ρωτά κανέναν, οι θεσμοί είναι ανύπαρκτοι, διαλυμένοι, ή υποταγμένοι, τίποτε δεν μας πείθει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Η πτώση στο κενό θα συνεχίζεται όσο οι τύχες της χώρας είναι στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Οι καταστροφείς της χώρας εμφανίζονται ως σωτήρες. Να καταστρέφουν μπορούν. Να σώζουν, όχι.

   molonoti.gr