Οι εκλογές Ιουνίου

Οι εκλογές τον Ιούνιο είναι δεδομένες. Δεν προκύπτει συγκυβέρνηση όπως και να το προσπαθήσει κανείς. Υπάρχει μάλιστα και η φαιδρή προσπάθεια να συκροτηθεί - υποτίθεται - κυβέρνηση από εκείνους που διαβεβαίωναν ότι δεν συνεργάζονται με κανέναν (ΝΔ). Υπάρχει και η εξ ίσου φαιδρή διαβεβαίωση ότι μια κυβέρνηση τώρα μπορεί να διαπραγματευτεί το μνημόνιο, από εκείνους που μέχρι την κάλπη τρομοκρατούσαν με το "ευρώ ή δραχμή" (Βενιζέλος).

Οι εκλογές του Ιουνίου έχουν πολύ μεγάλη σημασία γιατί θα διεξαχθούν σε ένα νέο πολιτικό περιβάλλον. Το ΠΑΣΟΚ έχει συντριβεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την θέση του, η ΝΔ έπεσε στο 19%, οι πολίτες τιμώρησαν. Το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου ΔΕΝ θα είναι όμοιο με αυτό της περασμένης Κυριακής. Για παράδειγμα:

* Θα αυξηθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ προς την πρώτη θέση;

* Θα ανακάμψει η ΝΔ; Θα μπουν στη Βουλή Ντόρα-Μάνος;

* Θα συνεχιστεί η κάθοδος του ΠΑΣΟΚ προς μονοψήφια ποσοστά;

* Θα μειωθούν τα ποσοστά της "Χρυσής Αυγής"; Μήπως δεν συγκεντρώσει το 3% και δεν μπει στη Βουλή και επιστρέψει ο ΛΑΟΣ;

Οι εκλογές του Ιουνίου είναι μια μεγάλη ευκαιρία να "τακτοποιηθούν" κάποια πράγματα. Επιπλέον, οι πολίτες θα τοποθετηθούν οριστικά πια στο τι ακριβώς θέλουν. Οι εκλογές του Ιουνίου θα είναι από πλευράς ωριμότητας οι πραγματικές εκλογές για τη χώρα. Με τους Ευρωπαίους αμήχανα να παρακολουθούν μη γνωρίζοντας πως να αντιμετωπίσουν την βούληση όχι μιας κυβέρνησης πια, αλλά ενός λαού.

molonoti.gr