400.000 πιστωτικές κάρτες καταργήθηκαν μέσα στο 2011

Πιστωτική κόψιμο

Περισσότερες από 400 χιλιάδες πιστωτικές κάρτες Visa καταργήθηκαν το 2011, σε αντίθεση με τις χρεωστικές κάρτες που σημείωσαν σημαντική άνοδο, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί σταθερός ο αριθμός των καρτών του Οργανισμού σε ετήσια βάση στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Visa, ο συνολικός αριθμός καρτών (πιστωτικές, χρεωστικές, εταιρικές) παρέμεινε κατά την περυσινή χρονιά στα ίδια επίπεδα με το 2010, αγγίζοντας τα 8,6 εκατομμύρια.

Η μείωση της κατανάλωσης επηρέασε αρνητικά τον τζίρο μέσω των καρτών, ωστόσο η χρήση τους αυξήθηκε, όπως αποτυπώνεται από τον αριθμό των συναλλαγών ανά χρήστη.

Συνολικά η δαπάνη με όλες τις κάρτες Visa στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 8,3% και ανήλθε σε 4,5 δισ. ευρώ.

Οι χρεωστικές κάρτες Visa σημείωσαν σημαντική άνοδο το 2011 κατά 7,1% αγγίζοντας τα 6,0 εκατομμύρια, ενώ η καταναλωτική δαπάνη με χρεωστικές κάρτες στα σημεία πώλησης σημείωσε επίσης άνοδο 9,4% (€914 εκατομμύρια).

Επιπλέον, ο αριθμός των συναλλαγών στα σημεία πώλησης ανά χρεωστική κάρτα αυξήθηκε κατά 9,9%, ενώ και ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 21%, φτάνοντας τα 13,3 εκατομμύρια.

Στον αντίποδα, ο αριθμός των πιστωτικών καρτών μειώθηκε στα 2,5 εκατομμύρια (περίπου -14%), ενώ η καταναλωτική δαπάνη στα σημεία πώλησης κυμάνθηκε στα 3,3 δισ ευρώ (περίπου -12%).

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης