2012: Θα ζήσουμε την κάθετη πτώση, προς τον πάτο της ύφεσης...

σπασμένο ευρώ

Υπάρχουν δύο σενάρια για την ελληνική οικονομία το 2012. Το κακό σενάριο και το... χειρότερο σενάριο! 

Το κακό σενάριο είναι να μείνουμε στο ευρώ, με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να βιώνουν τα χειρότερα της κρίσης. Φτώχεια, ανέχεια, λουκέτα, ανεργία πέραν κάθε πρόβλεψης, απελπισία.

Το... χειρότερο σενάριο είναι η επιστροφή στη δραχμή, δηλαδή επιστροφή στο 1947! Τα αυτονόητα δεν θα υπάρχουν. θα λείπουν από την χώρα καύσιμα. τρόφιμα, πρώτες ύλες.

Η Ελλάδα έχει να επιλέξει μεταξύ του κακού και του... χειρότερου, εξ αιτίας της πρωτοφανούς ανικανότητας και της εξοργιστικής ιδιοτέλειας των πολιτικών. Δεν μπορούν μα ούτε θέλουν -έτσι φαίνεται- να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη καταστροφή. Επί δύο χρόνια θα μπορούσαν να ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΝ μέρος της κρίσης μέσω της ανάπτυξης. Δεν έχουν κάνει ούτε τα αυτονόητα που είναι η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, η απλοποίηση των διαδικασιών, η ταχύτατη έγκριση επενδύσεων. Όχι μόνο δεν προωθούνται λιμνάζοντα κεφάλαια στην αγορά, στο τέλος ΧΑΝΟΝΤΑΙ κι όλας, λόγω εγκατάλειψης των προσπαθειών από τους επενδυτές, ή λόγω χρονοδιαγραμμάτων που δεν τηρήθηκαν. Το πολιτικό σύστημα εκφράζεται επίσης μέσα από έναν κουτοπόνηρο πολιτικαντισμό άλλων δεκαετιών. Δημόσια μιλούν για τα εσωκομματικά τους ή περιγράφουν υποθετικές επιδόσεις χωρίς να πράττουν τίποτε! Μόνο φορολογούν.

Το 2012, οι "κυβερνήτες" αυτής της ακυβέρνητης χώρας, πάλι θα υπερφορολογήσουν, αυτή την φορά μέσω ανύπαρκτων και ψευδών τεκμηρίων. Άνεργοι, χαμολοσυνταξιούχοι, μισθωτοί των 500-600 ευρώ, κατεστραμένοι έμποροι, θα κληθούν να καταβάλουν χρήματα που δεν έχουν! Αρκεί ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών και ένα φτωχικό σπίτι 90 τ.μ. για να πρέπει να πληρώσει ένας άνθρωπος με εισόδημα μηδενικό ή πείνας από 1600-2800 ευρώ φόρο! 

Η συνταγή βέβαια θα αποτύχει και πάλι. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εξορθολογίσει τα οικονομικά της, όλοι οι στόχοι της κυβέρνησης θα πέσουν έξω.

Η υπερφορολόγηση του 2012 θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία. Όλα θα γίνουν χειρότερα. Οι Έλληνες θα ζήσουν την κάθετη πορεία προς τον πάτο της ύφεσης 4 χρόνια μετά την έκκίνησή της. Από το 2008, το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει πλήρως κάτι να κάνει...

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι όλα τα αντιαναπτυξιακά και απάνθρωπα μέτρα τα συνυπογράφει ο κ. Παπαδήμος. Το πολιτικό σύστημα και μερίδα του Τύπου τον εμφάνισε σαν σωτήρα, ενώ αυτός δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να εγκρίνει όλες τις προτάσεις Βενιζέλου που είναι ο πραγματικός πρωθυπουργεύων.

Οι "Άγιοι Βασίληδες" της πολιτικής λοιπόν φέρνουν στη χώρα το 2012 πάνω από 150.000 απολύσεις δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. Δεκάδες χιλιάδες λουκέτα στούς μικρομεσαίους. Ένα στα δύο καταστήματα θα κλείσει. Βία "χωρίς λογική" που θα εκπορεύεται από την εξαθλίωση και τα ταπεινά ανθρώπινα ένστικτα. Καί στάση πληρωμών ΑΠΌ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ προς Τράπεζες και Δημόσιο.

Μέσα από αυτή την καταστροφική πολιτική μήπως τουλάχιστον σωθεί η χώρα; ΟΧΙ λένε οι Ευρωπαίοι αναλυτές αλλά και πολιτικοί, που όλο και πιο έντονα το φωνάζουν: Σταματήστε να φορολογείτε, αρχίστε την ανάπτυξη. Όμως οι "Άγιοι Βασίληδες" της ελληνικής πολιτικής ποτέ δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης. Μόνο να φορολογούν ξέρουν. Να γιατί μαζί με την φτώχια και τις θυσίες όλων, μπορεί στον μπουναμά να φέρουν και την δραχμή. Όλοι προσπαθούν να το αποτρέψουν αλλά ποιός μπορεί να νικήσει το ανίκανο πολιτικό σύστημα αυτής της δύσμοιρης πιά χώρας;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης