Φιάσκο ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, αφορά ελάχιστους. Απορρίπτονται σωρηδόν αιτήσεις λόγω των αυστηρών κριτηρίων

Γιατί δεν φρόντισαν ο εξωδικαστικός συμβιβασμός νε ισχύει για όλους (και ότι εισπράξει το κράτος;). Βάζοντας σκληρά κριτήρια ελάχιστοι θα ενταχθούν. Ήδη μεγάλος αριθμός αιτήσεων, και συγκεκριμένα τρεις στις πέντε, έχει απορριφθεί καθώς δεν πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας που προβλέπει ο νόμος.

Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να βοηθήσει κανέναν. Το μόνο που επιδιώκει είναι ένα μαζικό "ξεσκαρτάρισμα" στην αγορά. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από τις 3 Αυγούστου έως την Παρασκευή 11 Αυγούστου, 5.000 επιχειρήσεις επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα και συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους. Πρόκειται για το πρώτο στάδιο που προβλέπει τη συμπλήρωση των στοιχείων από την πλευρά του ενδιαφερόμενου επιχειρηματία. Από αυτές, 1.350 επιχειρήσεις δοκίμασαν να ενταχθούν στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή αυτό βάσει του οποίου αξιολογείται εάν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Από αυτές οι 800 απορρίφθηκαν ως μη επιλέξιμες, ενώ 550 κρίθηκαν επιλέξιμες και μπορούν πλέον να περάσουν στο επόμενο στάδιο συμπλήρωσης των οφειλών τους και υποβολής όλων των συμπληρωματικών τους στοιχείων και των απαραίτητων δικαιολογητικών που απαιτούνται για την προώθηση της αίτησης στον συντονιστή.

Τα κριτήρια ένταξης είναι συγκεκριμένα πολύ σκληρά και αφορούν κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο που έχει πτωχευτική ικανότητα. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης