Φεύγουν από την Ελλάδα τα φυσικά καλλυντικά Mastic Spa (Μεταφέρεται η γραμμή παραγωγής από τη Χίο στο εξωτερικό)

Εκτός Ελλάδος μεταφέρει την παραγωγή των φυσικών καλλυντικών από μαστίχα (Mastic Spa) η οικογένεια Σόδη μετά από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο νησί της Χίου.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιώργος Σόδης με μια οργισμένη ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την οικογένειά του να «απογαλακτιστεί» από τη Χίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα δυσβάστακτα μεταφορικά κόστη, την επιβολή υψηλού ΦΠΑ, την έλλειψη χωροθέτησης Βιομηχανικής Περιοχής κ.α.

Ηταν το μοναδικό εργοστάσιο από το 1977 παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρο το Αιγαίο, με πλήρως εξοπλισμένο χημείο.

Το 2008, πριν εκδηλωθεί η κρίση, η Mastic Spa διέθετε δίκτυο 28 καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχε πωλήσεις 3,5 εκατ. ευρώ, κέρδη 250.000 ευρώ και 40 εργαζομένους.
 
Το 2012 όμως η Mastic Spa τέθηκε σε εκκαθάριση, με χρέη προς τράπεζες, προμηθευτές και πρώην εργαζομένους, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων που προσέφεραν φυσικά καλλυντικά τα οποία όμως ήταν πιο φθηνά.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα αδέλφια Σόδη έκλεισαν την παλιά εταιρεία και δημιούργησαν τη Χία Γη ΕΠΕ. Διατήρησαν το εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών στη Χίο και δύο καταστήματα - το ένα στη Χίο και το άλλο Γιάννενα. Τώρα όμως οι τίτλοι τέλους έπεσαν οριστικά για την ιστορική εταιρεία με τα καινοτόμα, για την εποχή που ιδρύθηκε, προϊόντα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης