Υπάρχουν και... Γερμανοί που φεύγουν από την Ελλάδα; (RTL).

RTL

Οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν την μερίδα του λέοντος στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Siemens που υπάρχει... παντού (από ιατρικά μηχανήματα μέχρι το μετρό τον ΟΣΕ κ.α.). Το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", ο πανίσχυρος ΟΤΕ μαζί με τις δορυφορικές εταιρείες (π.χ. Cosmote), τα ναυπηγεία, οι εξοπλισμοί με τανκς και υποβρύχια, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, μικρές και μεγάλες εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μία από αυτές... ήρθε αλλά τελικά λόγω της κρίσης φεύγει. Πρόκειται για τον τηλεοπτικό κολοσό RTL, που εγκαταλείπει τον Alpha, μεταβιβάζοντας το 70% που κατείχε στον παλαιό ιδιοκτήτη κ. Κοντομηνά.

Οι Γερμανοί παραδέχονται ότι τους νίκησε η κρίση.

O Διευθύνων Σύμβουλος του RTL Group Gerhard Zeiler ανέφερε: «Δεδομένης της έντονης και συνεχιζόμενης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, αποφασίσαμε εντέλει την έξοδό μας από την ελληνική αγορά. Παρότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη συνολική πορεία της αγοράς, η διοικητική ομάδα του σταθμού, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Christoph Mainusch, μαζί με τους εργαζομένους του Alpha, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού και να περιορίσει παράλληλα το κόστος του προγράμματος, επιτυγχάνοντας και τα δύο σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε ευτυχείς για την εξεύρεση μίας λύσης που επιτρέπει στον Alpha να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ευχόμαστε στον Alpha, στους εργαζομένους του και στον επιχειρηματικό μας εταίρο, Δημήτρη Κοντομηνά, ειλικρινά ό,τι καλύτερο για το μέλλον, και τους ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεισφορά τους και την αφοσίωση στο έργο τους, σε πολύ δύσκολους καιρούς».

Να σημειωθεί ότι η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Απόφαση της Επιτροπής αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης