Το πρώτο ακτοπλοϊκό πλοίο ανέβηκε στη νέα δεξαμενή του ΟΛΠ

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ είναι το πρώτο ακτοπλοϊκό πλοίο που ανέβηκε στη νέα πλωτή δεξαμενή του ΟΛΠ  «Πειραιάς ΙΙΙ» η οποία τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Απρίλιο. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να κατέβει από τη δεξαμενή σήμερα μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία της Μεσογείου. Αν δεν είχε έρθει η νέα πλωτή δεξαμενή του ΟΛΠ πλοία σαν το «Βενιζέλος» θα έπρεπε να μεταβούν στη γειτονική Τουρκία για να δεξαμενισμό.

H νέα πλωτή δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ», τέθηκε σε λειτουργία στις 13 Απριλίου με τον δεξαμενισμό του φορτηγού πλοίου UBC Bremen σημαίας Κύπρου,

Η νέα πλωτή δεξαμενή του ΟΛΠ μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μέχρι 240μ. μήκος, 35μ. πλάτος και μεταφορικής ικανότητας 80.000 τόνων (PANAMAX).

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πλωτή δεξαμενή, έχει εγκατασταθεί και προσδεθεί σε μόνιμη θέση στον Προβλήτα Ι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης υποδομών όπως: αναβάθμιση κρηπιδότοιχου, ανακατασκευή δαπέδων, επισκευή /ανακατασκευή σιδηροτροχιών και βελτίωση Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων.

Οι συνολικές επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης και βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΝΕΖ Περάματος θα ξεπεράσουν τα 55.000.000 ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης