Το νόμισμα με τη χειρότερη επίδοση φέτος

Πέρυσι όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην τουρκική λίρα, το αργεντίνικο πέσο και το ρωσικό ρούβλι, καθώς οι αναδυόμενες αγορές βίωναν μία βαθύτατη κρίση, όπως βεβαίως και στη στερλίνα, καθώς εντεινόταν η αβεβαιότητα για το μέλλον του Brexit. Φέτος ωστόσο έχει αναλάβει ένα άλλο νόμισμα το ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή. 

Πρόκειται για τη σουηδική κορόνα, η οποία εμφανίζει τη χειρότερη επίδοση όλων από τις αρχές του έτους. Αυτή την εβδομάδα δε αναμένεται να έλθει αντιμέτωπη με έντονη μεταβλητότητα,  καθώς οι αγορές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Σουηδία αύριο και όπως σχολιάζει το Bloomberg έχουν μάλλον υποτιμήσει τον κίνδυνο μίας έκπληξης. 

Η κορόνα έχει δεχθεί έντονο σφυροκόπημα φέτος, εν μέσω αμφιβολιών για το εάν η κεντρική τράπεζα μπορεί να επιμείνει στο σχέδιό της για αύξηση των επιτοκίων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Έχει υποτιμηθεί 4,6% έναντι του δολαρίου και 3,5% έναντι του ευρώ και δεν αποκλείεται να επιμείνουν οι πιέσεις όσο η κεντρική τράπεζα δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης