Το λιμάνι Πειραιά ετοιμάζει υποδομές κρουαζιέρας, ξενοδοχείο, Εμπορικό Κέντρο

Τέσσερις νέες θέσεις κρουαζιερόπλοιων  σκοπεύει να κατασκευάσει στο νότιο τμήμα του λιμανιού, ο ΟΛΠ,  ικανές να υποδεχθούν πλοία μήκους έως και 390 μέτρων. Ακόμη ο ΟΛΠ δρομολογεί μεσοπρόθεσμα και την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου και εμπορικού κέντρου αλλά και χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης.

Τα πλάνα αυτά παρουσιάστηκαν παρουσία διευθυντικών στελεχών ομίλων όπως η Royal Caribbean Cruises, η Carnival Corporation, η MSC Cruises και η Virgin Voyages από τη διευθύντρια στρατηγικού σχεδιασμού και μάρκετινγκ της ΟΛΠ Α.Ε., Θεοδώρα Ρήγα, η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο ΟΛΠ και μπορεί και θα λειτουργήσει ως παράγοντας διευκόλυνσης του ανοίγματος της κινεζικής αγοράς επιβατών για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο. Οι παρουσιάσεις έγιναν στο πλαίσιο του 4ου Posidonia Sea Tourism Forum που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Όπως έγινε γνωστό και οι Τούρκοι operators των τερματικών κρουαζιέρας επενδύουν σημαντικά ποσά στην αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών. Το ίδιο κάνουν και οι δύο βασικοί ανταγωνιστές της Ελλάδας, η Ισπανία και η Ιταλία. Οι επενδύσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει η Cosco στον ΟΛΠ θα διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητά του λιμανιού.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης