Το Κατάρ θέλει να επενδύσει 3 δισ. δολάρια στην Ελλάδα

Το Κατάρ ενδιαφέρεται καιρό τώρα, να δημιουργήσει ένα διευρυμένο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα. Έχει δοθεί "γραμμή" επενδύσεων σε Powerban (αποθήκες ενέργειας) καθώς και σε τομείς και δομές όπου μπορεί να αξιοποιηθεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο του Κατάρ.

Στόχος είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός βραχίονας του Κατάρ «Nebras Power» να καταφέρει «να μπει στην Ελλάδα και να φτιάξουμε ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο θα μπορεί τον επόμενο ένα με δύο χρόνια να έχει 1.000 μεγαβάτ και αργότερα να στήσει ένα πορτφόλιο με 3.000 μεγαβάτ.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένας ακόμη βασικός κλάδος στον οποίο θέλει να επενδύσει το Κατάρ, τις προθέσεις του οποίου καταδεικνύει και η σύσταση -πριν από δύο χρόνια- της Qatar Energy Bank η οποία διαχειρίζεται ανενεργά κεφάλαια του Κατάρ ύψους 10 δισ. (με σκοπό τα επόμενα 5 χρόνια να αγγίξουν τα 20 δισ.).

«Στην Ευρώπη κοιτάζουμε για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» σημειώνει από τον ρόλο του μη εκτελεστικού αντιπροέδρου της τράπεζας ο Δρ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπρόεδρος της Nebras Power και ο CEO της Qatar Energy Bank αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου να έχουν πολλές συναντήσεις και επενδυτικές παρουσιάσεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης