Τουρκία και Αίγυπτος μειώνουν τις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα

Τρεις στους δέκα ξενοδόχους βλέπουν πως η πληρότητα των μονάδων τους για φέτος θα είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι, με την κάμψη κατά μέσο όρο να αγγίζει περίπου το 20%. Επίσης, το 21% των ξενοδόχων προβλέπουν μείωση στις τιμές δωματίων. Κατά μέσο όρο η μείωση θα κυμανθεί γύρω στο 13%.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα της έρευνας  που διενήργησε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων με τίτλο: "Επιδόσεις ξενοδοχείων κατά το πρώτο τρίμηνο και προβλέψεις για την τουριστική σεζόν 2019", που δείχνουν αλλαγή του κλίματος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα σε σύγκριση με τη σεζόν του 2018, τόσο σε επίπεδο πληροτήτων, όσο και ζήτησης.

Ο μεγάλος ανταγωνισμός με την Τουρκία και την Αίγυπτο, που "συμπίεσαν” φέτος τις τιμές των πακέτων και έφεραν μεγάλες πιέσεις από τους tour operators, σε συνδυασμό με την έκρηξη της αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων, με άνοδο της ζήτησης για καταλύματα από πλατφόρμες όπως η Airbnb, οδήγησαν στην κάμψη στην "παραδοσιακή” διαμονή.

Οι ξενοδόχοι εδώ και αρκετές εβδομάδες στηρίζουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, όμως εξελίσσεται μάχη προσφορών στους προορισμούς της Μεσογείου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης