Την πέμπτη πιο μίζερη οικονομία του πλανήτη έχει η Ελλάδα - Πρόβλεψη για επερχόμενη μείωση της ανάπτυξης στα επόμενα δυο χρόνια

Το Bloomberg, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης με τις πιο «μίζερες» οικονομίες του κόσμου, καθώς και εκτιμήσεις της Capital Economics αναφέρουν πως η ανάπτυξη αντί να επιταχυνθεί φέτος θα επιβραδυνθεί στο 1,5% ενώ την επόμενη διετία τα πράγματα αναμένονται ακόμη πιο «μαύρα».

Ο δείκτης «δυστυχίας» (Misery Index) του αμερικανικού πρακτορείου, ο οποίος συνοψίζει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανεργία 62 οικονομιών για πέμπτο συνεχόμενο έτος, τοποθετεί την Ελλάδα στην πέμπτη θέση, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βενεζουέλα, όπου ο πληθωρισμός αναμένεται να εκτοξευθεί στο 8.000.000%.

Η Capital Economics επισημαίνει πως αν και η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με μέτριο ρυθμό φέτος, τα επόμενα δύο χρόνια θα επιβραδυνθεί πολύ έντονα καθώς οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται και η αδύναμη ανάπτυξη στην υπόλοιπη Ευρωζώνη θα «χτυπήσει» τις εξαγωγές. Οπως εκτιμά, η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 1,5% το 2019, το 2020 θα «προσγειωθεί» στο 0,5% και το 2021 στο 0,7%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης