Τα συνδικάτα δεν επιτρέπουν την πρόσληψη 50.000 Ελλήνων ναυτών στα 5.000 ελληνικά πλοία ανά τον πλανήτη

Οι Έλληνες εφοπλιστές κατασκευάζουν 340 πλοία αλλά ούτε ένα στην Ελλάδα. Κόμματα της Αριστεράς θα εξαγγείλουν απεργίες με θεωρητικά αιτήματα και το πλοίο δεν θα καθελκυστεί ποτέ σε ένα ελληνικό ναυπηγείο.

Ακόμη χειρότερα: Σε 5.000 ελληνικά πλοία εργάζονται... μόλις ΠΕΝΤΕ (αριθμός 5) Έλληνες ναυτικοί, αντί των 50.000 που θα έπρεπε. Πάλι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς εμποδίζουν επί μακρόν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων προτιμώντας την επαναστατική γυμναστική και την ανεργία από την εργασία.

Η Ελληνική Ένωση Εφοπλιστών προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο πρόσληψης Ελλήνων ναυτικών με διεθνείς ανταγωνιστικούς μισθολογικούς όρους αλλά τα σωματεία ΠΝΟ και ΠΕΝΕΝ δεν το επιτρέπουν. Αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσληφθούν ΑΜΕΣΩΣ 33.000 Έλληνες ναυτικοί με συνολικό ετήσιο εισόδημα 1 δισ. ευρώ (!).

Μάλιατα σε βάθος χρόνου οι προσλήψεις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 82.000 με συνολικό εισόδημα 1,8 δισ.. ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι αμοιβές θα είναι από 800 ευρώ (ναυτόπαις) μέχρι 1800 ευρώ (ναύτης).

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί με ανευθυνότητα και προκλητικότητα και παντα ανίκανο να εμποδίζει την Ελλάδα να προχωρήσει προς το μέλλον που της αξίζει. Γιατί μέσα στο ελληνικό σύθστημα είναι και ο κομματικά καθοδηγούμενος συνδικαλισμός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης