Τα περιφερειακά μας αεροδρόμια πέρασαν τα 17 εκατ. εισιτήρια!

Αυξημένες κατά 13,4% είναι οι προγραμματισμένες θέσεις στα κυριότερα περιφερειακά αεροδρόμια για το σύνολο της θερινής σεζόν του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, φθάνοντας συνολικά φέτος τα 17,4 εκατομμύρια.

Με βάση τα στοιχεία στο τέλος Ιουλίου που έχει επεξεργαστεί το Sete Intelligence του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προκύπτει σημαντική αύξηση τόσο στους κύριους προορισμούς όσο και σε πολλούς δευτερεύοντες στα περιφερειακά αεροδρόμια πλήν της Αθήνας (Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κώς, Κάρπαθος, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ακτιο, Μύκονος, Σαντορίνη, Αραξος, Καλαμάτα, Σάμος, Σκιάθος, Καβάλα, Μυτιλήνη).

Οσον αφορά την πεντάδα των τοπ αγορών για φέτος, πρώτη είναι η Γερμανία με επιπλέον 24% θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι ή αλλιώς 3,49 εκατ. προγραμματισμένες θέσεις για την περίοδο από τις αρχές Μαρτίου εώς το τέλος Οκτωβρίου, σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 3,41 εκατ. προγραμματισμένες θέσεις και άνοδο 7% σε σχέση με την περίοδο Μαρτίου- Οκτωβρίου του 2017, η ανερχόμενη Πολωνία στην τρίτη θέση με ένα +48% σε σχέση με πέρυσι κι ένα σύνολο 1,21 εκατ. θέσεις, η Ιταλία με 1,2 θέσεις και αύξηση 9% και η Ολλανδία με άνοδο 12% και 976 χιλ. προγραμματισμένες θέσεις.

Για τον Αύγουστο, εκτιμάται αύξηση των αεροπορικών θέσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια κατά 12,3% ή αλλιώς επιπλέον 399 χιλ. θέσεις στο σύνολο των 3,64 εκατ. προγραμματισμένων θέσεων, ενώ ακόμη μεγαλύτερη, κατά 14,7% ή επιπλέον 400 χιλ. προγραμματισμένες θέσεις είναι η άνοδος του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης