Τα "δεύτερα" ελληνικά λιμάνια καταγράφουν κέρδη

Διπλασιασμό λειτουργικών κερδών πέτυχαν κατά τη χρήση του 2016 αθροιστικά τα δέκα περιφερειακά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος. Παράλληλα, πέντε από αυτά κατέγραψαν και σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών.

Η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις πως η ελληνική λιμενική βιομηχανία εν γένει βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, με μέρος των δραστηριοτήτων στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη να διαχέεται και περιφερειακά.

Τα δέκα αυτά λιμάνια, που αποτελούν οργανισμούς λιμένων και λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρείες, είναι τα Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Λαυρίου, Καβάλας, Πατρών, Κέρκυρας, Ελευσίνας, Ραφήνας, Ηρακλείου και Βόλου. Παραμένουν δε όλα στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση είτε μέσω παραχώρησης μετοχών είτε μέσω παραχώρησης επιμέρους δραστηριοτήτων,

Να σημειωθεί πως η σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων των δέκα λιμανιών πέρυσι έρχετα ύστερα από ανάλογα θετικές επιδόσεις τα προηγούμενα έτη. Τα κέρδη τους αυξήθηκαν κατά 20% μέσα στο 2015 και 40% το 2014, ενώ κατά τα δύο αυτά χρόνια απέδωσαν μέρισμα στο Δημόσιο που αθροιστικά προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης