Συνεχή τεστ κορωνοϊού στους οδηγούς Διεθνών Μεταφορών; Πρακτικά αδύνατον

Θα ισχύσει; Από την Δευτέρα 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα (ακόμα και για επαγγελματίες οδηγούς!).

Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Οι διατάξεις αυτές δεν δύναται να εφαρμοστούν από επαγγελματίες διεθνών εμπορευματικών μεταφορών, για ευνόητους λόγους, (είναι δυνατόν κάθε 3-4 μέρες να κάνουν τεστ οι ίδιοι άνθρωποι;) ενώ η εφαρμογή του μέτρου θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και του Διεθνούς εμπορίου.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πρακτικό πρόβλημα και όπως λέγεται, έχει ήδη καταθέσει τροποιητική πρόταση για την εξαίρεση των επαγγελματιών οδηγών από τις συγκεκριμένες διατάξεις, η οποία βρίσκεται υπό εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης