Συνεχής η πτώση του λιανεμπορίου το 2019 -Έπεσε και το Πάσχα

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, στην αγορά της πρωτεύουσας εκτιμάται ότι η πτώση των πωλήσεων το Πάσχα ήταν της τάξης του 4%-6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ποσοστό που μεταφράζεται σε απώλειες 120-150 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, άλλωστε, ότι το λιανεμπόριο βρίσκεται σε καθίζηση από τις αρχές του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ο κύκλος εργασιών υποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018 κατά 2,3%, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 υποχώρησε επίσης κατά 2,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Πολύ μεγαλύτερη ήταν η μείωση του όγκου πωλήσεων, κατά 2,9% τον Ιανουάριο και κατά 3,3% τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, η κάμψη συνεχίστηκε και τον Μάρτιο, κατά 2,5% σε ετήσια βάση (σ.σ. τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον κύκλο εργασιών στο λιανικό εμπόριο κατά τον μήνα Μάρτιο θα ανακοινωθούν στις 31 Μαΐου 2019).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης