Στο Δημόσιο πάνω από 10.000 ακίνητα ιδιωτών μέσα στο 2016 - Πλήρης η απαξίωση στα σπίτια των φτωχών

Δομική η καταστροφή στην ελληνική αγορά ακινήτων στην Ελλάδα με το Δημόσιο να γίνεται ιδιοκτήτης σε χιλιάδες από αυτά κάθε χρόνο λόγω κατασχέσεων ή αποποίησης κληρονομιάς.

Κάθε χρόνο μάλιστα ο αριθμός ακινήτων που περνά στο Δημόσιο αυξάνεται. Το 2013 τα ακίνητα που πηρε το Δημόσιο ανήλθαν σε 6.079, ενώ το 2016 υπολογίζεται ότι εκτινάχθηκαν σε 10.500.

Στο μεταξύ πάνω από 180.000 κατοικίες βρίσκονται στα «αζήτητα» στην Ελλάδα, καθώς η ζήτηση είναι μηδαμινή. Εκτιμητές εξηγούν πως ακόμα και αν η ζήτηση αρχίσει να ανακάμπτει, αυτή θα αφορά νεότερα ή νεοανεγειρόμενα διαμερίσματα, παρά τα μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμα κι αν οι τιμές τους είναι ελκυστικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι επενδύσεις για την ανέγερση νέων κατοικιών στην Ελλάδα έχουν καταγράψει συνολική πτώση της τάξεως του 95% από το 2007 μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους, ενώ η πτώση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας κατά την περίοδο από το 2005 έως το τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου αγγίζει το 93%, με βάση την επιφάνεια.

Τέλος η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας συνέτριψε το σπιατάκι του φτωχού Έλληνα η αξία του οποίου είναι σχεδόν μηδενική και το αγοραστικό ενδιαφέρον ανύπαρκτο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης