Σε χειμερία νάρκη το ΕΣΠΑ - Μέσα στην κρίση και δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ

Σε μια εποχή που η ρευστότητα είναι το ζητούμενο για την χώρα, ούτε ένα ευρώ επιχορήγησης δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα σε δικαιούχους που έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ.

Δέκα οκτώ μήνες μετά την επίσημη έναρξή του, παραμένει ανενεργό και ακόμη και οι πρώτοι 1.372 δικαιούχοι επιδότησης που εντάχθηκαν πρόσφατα στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» θα περάσουν πολλοί μήνες μέχρι να λάβουν την επιδότηση που δικαιούνται.

Θέλετε τη συνέχεια; Όσοι πέρυσι τον Ιούλιο υπέβαλαν αίτηση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων», θα περιμένουν... πολύ, αφού μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανάδειξης των προσωρινών δικαιούχων. 

Σε κατάσταση αναμονής είναι και όσοι έκαναν αίτηση πέρυσι το Μάιο για να επιδοτηθούν μέσα από το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», οι οποίοι ύστερα από πολύμηνη αναμονή έλαβαν την πολυπόθητη έγκριση ως προσωρινά δικαιούχοι και υπέβαλαν πριν από ένα μήνα τον φυσικό φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών προκειμένου να βγει ο οριστικός κατάλογος που θα εγκρίνει την ένταξή τους, αναμένεται αρχές του 2018. Τελευταία ακολουθεί η δράση για την «Ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων», που προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, με προθεσμία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων τον Ιούλιο του 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καν η αξιολόγηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης