Σενάρια παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς απομένουν ακόμη έντεκα ημέρες έως το τέλος του τρέχοντος μηνός, όμως τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τόσο κατά τη συμπλήρωση ορισμένων κωδικών στο έντυπο Ε1, όσο και στο Taxisnet, τροφοδοτούν «σενάρια» παράτασης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι χθες ένας στους δύο φορολογούμενους δεν είχε υποβάλει δήλωση, καθώς από τα περίπου 6,3 εκατ. υπόχρεων έχουν κατατεθεί και εκκαθαριστεί 2,9 εκατ. δηλώσεις, ενώ ήδη φορολογούμενοι αλλά και λογιστές - φοροτεχνικοί ζητούν παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον έως και τα μέσα Ιουλίου.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι παράταση έως και τις 30 Ιουλίου, της προθεσμίας για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ζητεί από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ), λόγω κυρίως των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Taxisnet.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν λογιστές - φοροτεχνικοί, πέρα από τις ημέρες που το Taxis υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είναι δυνατή η αποστολή των δηλώσεων ή να γίνεται με σημαντική καθυστέρηση, υπάρχουν ακόμη αντικειμενικές δυσκολίες στην εμπρόθεσμη εκπλήρωση της συγκεκριμένης υποχρέωσης από δεκάδες χιλιάδες υπόχρεους. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης