Σαρκοζί: «Υπάρχουν δύο Ευρώπες»

«Χρειαζόμαστε τη Βρετανία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή στην Le Monde επισημαίνοντας τη γαλλοβρετανική συνεργασία στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Ταυτόχρονα βλέπει όμως την Ευρώπη να χωρίζεται στα δύο. Από τη μια την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινής ρύθμισης και από την άλλη την Ευρώπη που επιμένει στη λογική της κοινής ευρωπαϊκής αγοράς». Ο Σαρκοζί υπογράμμισε επίσης ότι μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο έκαναν το παν για να πείσουν τον Βρετανό πρωθυπουργό να μην προβάλει βέτο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξή του φαίνεται ότι προετοιμάζει τους συμπατριώτες του για μια ενδεχόμενη υποβάθμιση λέγοντας ότι «θα ήταν μια περιττή δυσκολία, αλλά όχι ανυπέρβλητη», «θα την αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα…(..) είναι ένα πρόβλημα που θα διαχειριστούμε και αφορά ολόκληρη την ευρωζώνη», διακηρύσσει ο κ. Σαρκοζί και σπεύδει να προσθέσει ότι εκείνο που μετράει είναι να εφαρμοστεί το πρόγραμμα περικοπών. Ας σημειωθεί ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα εγκρίνει δύο πακέτα περικοπών με τα οποία επιδιώκει να εξοικονομήσει φέτος και του χρόνου 19 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: 
skai/deutsche welle

Δείτε επίσης