Σαρκοζί: «Μια άλλη Ευρώπη γεννιέται»

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Le Monde πως η επεξεργασία των νομικών πλευρών της νέας συμφωνίας για την επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Στη συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο Σαρκοζί τονίζει πως στόχος ήταν το έγγραφο με τις προτεινόμενες αλλαγές της Ευρωπαϊκής Συνθήκης να είναι έτοιμο μέχρι το Μάρτιο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γάλλος πρόεδρος υπογραμμίζει πως «μια άλλη Ευρώπη γεννιέται» μετά την απόφαση των ηγετών της ΕΕ για τη νέα συνθήκη.

«Πρέπει να δούμε πως μια νέα Ευρώπη γεννιέται: μια Ευρώπη της ευρωζώνης, στην οποία οι λέξεις κλειδιά θα είναι σύγκλιση οικονομιών, δημοσιονομικών κανόνων και φορολογίας», είπε χαρακτηριστικά ο Σαρκοζί.

Τέλος ο πρόεδρος Σαρκοζί επισήμανε πως το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ αναλαμβάνουν την οικονομική διακυβέρνηση «σηματοδοτεί μια αδιαμφισβήτητη δημοκρατική πρόοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη κατάσταση όταν όλα ήταν οργανωμένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Κομισιόν και το Σύμφωνο Σταθερότητας».

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης