Ρεκορ 20ετίας δημιουργίας θέσεων εργασίας τον Ιούλιο αλλά η κατάσταση είναι πάντα ανησυχητική

Σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι και μπάρμαν ήταν οι ειδικότητες που σήκωσαν το βάρος της αύξησης της απασχόλησης κατά τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα το τελικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων τον Ιούλιο να είναι θετικό και να δημιουργηθούν 67.911 νέες θέσεις εργασίας.

Βέβαια τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη που δημοσιοποιήθηκαν χθες, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια εφησυχασμού, καθώς τόσο οι ειδικοί όσο και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη, κατά τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 67.911 νέες θέσεις εργασίας, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της φετινής δύσκολης τουριστικής περιόδου. Ετσι εξηγείται άλλωστε, ότι φέτος, ο αριθμός των νέων θέσεων αποτελεί ρεκόρ 20ετίας για τον συγκεκριμένο μήνα.

Σε σύγκριση για παράδειγμα με τον Ιούλιο του 2019, όταν τότε είχαν χαθεί 14.691 θέσεις εργασίας, προκύπτει ένα θετικό ισοζύγιο 82.602 θέσεων απασχόλησης μέσα σε έναν χρόνο.

Η «μεγάλη εικόνα», πάντως, στο επτάμηνο του Ιανουαρίου – Ιουλίου, συνεχίζει να είναι ανησυχητική όσο και αποκαρδιωτική. Εντός του 2020  έχουν δημιουργηθεί 111.305 θέσεις εργασίας, αισθητά λιγότερες κατά 170.470, σε σχέση με τις 281.775 που είχαν προκύψει το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης